Воскресенье, 28.04.2024, 22:34 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 26 » Літургійні читання на понеділок, 26 вересня
07:08
Літургійні читання на понеділок, 26 вересня

Римо-кат.: Понеділок ХХVІ звичайного тижня

Греко-кат.: Пам'ять оновлення храму св. Воскресення Христа і Бога нашого
свщмч. Корнилія сотника

Римо-католицький календар

Понеділок ХХVІ звичайного тижня

Перше читання
Зах 8,1-8

Читання з Книги пророка Захарії

Надійшло до мене таке слово Господа Сил: "Так каже Господь Сил: Я ревную за Сіон великими ревнощами, з великим гнівом я його ревную”. Так каже Господь: "Я повернувся до Сіону і житиму серед Єрусалиму. Єрусалим назветься містом правди, а Гора Господа Сил – горою святою”. Так каже Господь Сил: "Знову сидітимуть діди й баби на майданах єрусалимських, кожне з костуром у руці з-за довгого віку. І по майданах міських буде повно маленьких хлопців та дівчаток, що гратимуться на майданах”. "Як це здаватиметься дивним в ту пору в очах останку цього люду, то хіба ж воно буде дивним і в моїх очах?” – слово Господа Сил. Так каже Господь Сил: " Ось Я спасу народ мій з країни сходу й заходу сонця. Я приведу їх, і вони житимуть серед Єрусалиму; вони будуть моїм народом, а Я буду їхнім Богом у правді й справедливості”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 102(101)

Бог об’явився в славі на Сіоні

Народи будуть Імені Господнього боятись, +
і всі царі землі – твоєї слави. *
Коли Господь Сіон відбудує, явиться в своїй славі,
зглянеться Він над молитвою нужденних, *
молитвою їхньою не погордує.

Хай це запишеться для будучого роду, *
і народ, що буде створений, хвалитиме Господа.
Бо Він з висоти своєї святині подивився, *
щоб визволити призначених на смерть;

Сини слуг твоїх будуть жити, +
і їхнє потомство утривалиться перед тобою. *
Щоб звіщали Ім’я Господа в Сіоні
і хвалили Його в Єрусалимі, +
коли разом зберуться народи *
і царства служити Господеві.

Спів перед Євангелієм
Мк 10,45

Алілуя, алілуя, алілуя
Син Людський прийшов, щоб служити
й віддати своє життя як викуп за багатьох.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 46-50

† Читання святого Євангелія від Луки

У той час учням Ісуса спало на думку, хто з них був би найбільший? А Ісус, знаючи задум їхнього серця, взяв дитину, поставив її коло себе і сказав їм: «Хто прийме цю дитину в Моє Ім’я, той і Мене приймає, а як хто Мене прийме, той приймає Того, хто Мене послав, бо хто найменший між вами, той великий». У відповідь Йоан сказав: «Наставнику, бачили ми одного, хто Твоїм Ім’ям виганяв бісів, а ми забороняли йому, бо він не ходить з нами».Та Ісус сказав йому: «Не забороняйте, бо хто не проти вас, той за вас».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Пам'ять оновлення храму св. Воскресення Христа і Бога нашого
свщмч. Корнилія сотника

Ряд: Ап. – Гал. 211 зач.; 4,28-5,10.

28. Ви ж, брати, як Ісаак, діти обітниці. 29. Та як тоді, хто народився за тілом, гонив того, хто родився за духом, так і тепер. 30. Тільки ж що Письмо каже: "Прожени рабиню та її сина, бо син рабині не успадкує з сином вільної.” 31. Отак, брати, ми сини не рабині, а вільної. 1. Христос нас визволив на те, щоб ми були свобідні. Тож стійте і під кормигу рабства не піддавайтеся знову. 2. Ось я, Павло, кажу вам, що коли ви обрізуєтеся, Христос вам ні в чому не допоможе. 3. Свідчу знову кожному, хто обрізується: Він мусить увесь закон чинити. 4. Ви, що шукаєте в законі оправдання, від Христа відлучилися, від благодаті ви відпали. 5. Ми бо духом з віри очікуємо надії оправдання, 6. бо у Христі Ісусі нічого не означають ні обрізання, ні необрізання, але - віра, чинна любов'ю. 7. Ви бігли добре. Хто ж то вам став на перешкоді, що ви правді не повинуєтеся? 8. Це переконання не від того, хто вас кличе. 9. Трохи закваски квасить усе тісто. 10. Я певний в Господі, що ви не матимете інших думок; а хто заколочує вас, буде засуджений, хто б він не був.

Єв. – Мр. 27 зач.; 6,54-7,8.

54. А коли вийшли з човна, люди зараз же його впізнали 55. і розбіглися по всій країні та почали приносити хворих на ліжках, де тільки чули, що він перебуває. 56. І куди він тільки приходив, - у села чи міста, чи в слободи, - клали на майданах хворих і просили його про змогу бодай доторкнутися краю його одежі; і хто тільки торкавсь його, ставав здоровий. 1. Фарисеї ж і деякі з книжників, які були прийшли з Єрусалиму, зібрались коло Ісуса. 2. І бачивши, що дехто з його учнів їсть хліб нечистими, тобто немитими руками, - 3. бо фарисеї й усі юдеї, додержуючи передання старших, не їдять, поки не вимиють добре рук, 4. і не споживають, повернувшися з торгу, поки себе не покроплять, та й багато іншого вони перейняли й дотримують: миття чаш, глеків, мосяжного посуду, - 5. отож питали його книжники та фарисеї: "Чом твої учні не поводяться за переданнями старших, а їдять немитими руками?" 6. Він же відповів їм: "Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як ото написано: Народ цей устами мене почитає, серце ж їхнє далеко від мене; 7. та вони марно мене почитають, навчаючи наук - наказів людських. 8. Заповідь Божу занедбавши, притримуєтеся ви передання людського: обмиваєте глеки та кухлі й ще багато в тому роді."


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 574 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz