Понедельник, 29.04.2024, 03:32 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 5 » Літургійні читання на понеділок, 5 вересня
07:02
Літургійні читання на понеділок, 5 вересня

Римо-кат.: Понеділок ХХІІІ звичайного тижня

Греко-кат.: мч. Луппа
свщмч. Іринея, єп. Ліонського

Римо-католицький календар

Понеділок ХХІІІ звичайного тижня

Перше читання
Кол 1, 24 – 2, 3

Читання з Послання Павла Апостола до колосян

Брати! Тепер я радію в моїх стражданнях за вас і доповнюю недостатність Христових страждань у моєму тілі задля Його тіла, яким є Церква. Я став її служителем за Божим дорученням, яке було дане мені щодо вас, аби виконати Боже Слово, – таємницю, заховану від віків і поколінь, а тепер відкриту Його святим. Бог забажав показати їм, яке багатство слави є в цій таємниці між язичниками, – тобто Христос у вас, надія слави! Його ми проповідуємо, переконуючи кожну людину й навчаючи кожну людину з усією мудрістю, аби зробити кожну людину досконалою в Ісусі Христі. І для цього я відчайдушно працюю, борючись Його силою, яка могутньо діє в мені. Хочу, щоб ви знали, яку велику боротьбу я маю за вас і за тих, хто перебуває у Лаодикії, і за всіх тих, котрі не бачили мого тілесного обличчя. Хай утішаться їхні серця, з’єднавшись у любові для всього багатства повноти розуміння і для пізнання таємниці Бога і Отця та Христа, в якому заховані всі скарби премудрості й пізнання.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 62(61)

В Богові слава і моє спасіння

Лише у Бозі спочивай, душе моя, *
у Ньому-бо моя надія.
Лиш Він моя скеля й моє спасіння, *
мій захист, – я не захитаюсь.

Звіряйтеся на Нього *
повсякчас, народи,
виливайте перед Ним серця ваші! *
Бог нам пристановище.

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя
Мої вівці слухаються голосу Мого,
Я їх знаю; вони слідують за Мною.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 6, 6-11

† Читання святого Євангелія від Луки

І сталося іншої суботи, коли увійшов Ісус до синагоги й навчав, був там чоловік, який мав суху праву руку. Книжники й фарисеї стежили, чи в суботу Він буде оздоровляти, аби знайти звинувачення проти Нього. А Він знав їхні думки й сказав чоловікові, який мав суху руку: "Підведися і стань посередині”. Той підвівся і став. Ісус же промовив до них: "Запитаю вас: що годиться в суботу – добро робити чи зло робити, душу спасти чи погубити?” Поглянувши на них усіх, сказав йому: "Простягни свою руку!” Той зробив, і рука його стала здоровою, як і друга. А вони сповнилися люттю і змовлялися один з одним, що ж зробити з Ісусом.

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого на понеділок ХХІІІ звичайного тижня

Греко-католицький календар:

мч. Луппа
свщмч. Іринея, єп. Ліонського

Ап. – 2 Кор. 186 зач.; 8, 7-15.

7. Тому ж, що відзначаєтесь у всьому, - у вірі, у слові, у знанні, у всякій пильності й у нашій любові до вас, - треба вам відзначатись і в цій добродійній справі. 8. Я не кажу як наказ, але щоб заради дбайливости інших випробувати щирість вашої любови. 9. Ви ж знаєте ласку Господа нашого Ісуса Христа, що задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли. 10. Даю в цьому лише раду: Воно бо вам личить, вам, що перші минулого року почали цю збірку, не тільки робити, але й бажати. 11. Тепер же закінчіть її, щоб і так, як гаряче бажали, так і довершили за своєю спроможністю. 12. Бо коли є охота дати, то вона приємна мірою того, хто що має, - не того, чого не має. 13. Тут не йдеться про те, щоб інші були в достатках, а ви у злиднях, але щоб була рівність: 14. щоб цим разом ваш надмір міг покрити їхню нестачу, а їхній надмір міг колись покрити вашу нестачу, і таким чином щоб панувала рівність, 15. як написано: «Хто був зібрав багато, не мав над міру, а хто мало, - не мав нестачі.»

Єв. – Мр. 11 зач.; 3, 6-12.

6. І вийшли фарисеї, і зараз же з іродіянами радили раду проти нього, як би його занапастити. 7. Тоді подавсь Ісус до моря з своїми учнями. Сила людей із Галилеї йшла за ним, а й з Юдеї, 8. з Єрусалиму й з Ідумеї та й геть із Зайордання, ще й з околиць Тиру та Сидону; велика многота людей, довідавшись про те, що діяв, прийшла до нього. 9. Тоді він сказав своїм учням, щоб напоготовили йому човен, з-за народу, щоб не тиснув його. 10. Бо він багато з них оздоровив, тож ті, що мали якісь недуги, кидалися до нього, щоб його доторкнутись. 11. І духи нечисті, бачивши його, падали ниць перед ним та й кричали: "Ти - Син Божий!" 12. Він, однак, суворо наказав їм, щоб не виявляли його.


http://www.credo-ua.org/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 552 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz