Пятница, 19.04.2024, 13:26 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 12 » Літургійні читання на середу, 12 вересня
23:37
Літургійні читання на середу, 12 вересня
Римо-кат.: Пресвятого Імені Марії

Греко-кат.: Патріархів Царгородських, Олександра, Йоана і Павла Нового


Римо-католицький календар

Середа ХХІІІ звичайного тижня

Перше читання
1 Кор 7, 25-31

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Що ж до дівиць, то я наказу від Господа не маю, а даю пораду як той, хто помилуваний Господом, щоб бути гідним довіри. Тому, з огляду на теперішні злигодні, визнаю за краще, що людині добре залишатися так. Ти зв’язаний з дружиною? Не шукай розлучення. Вільний від дружини? Не шукай дружини. Якщо ж і одружишся, ти не згрішив; і якщо дівчина вийде заміж, не згрішила. Але такі зазнають тілесного горя, а мені вас шкода. Це кажу, брати, бо час короткий, – тому хай і ті, хто має дружину, будуть як ті, які їх не мають, а хто плаче, хай будуть як ті, котрі не плачуть, а ті, хто радіє, як ті, котрі не радіють, а ті, хто купує, як ті, котрі нічим не володіють, і ті, хто користується світом, як ті, котрі ним не користуються, бо минає образ цього світу.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 45, 11-12. 14-15. 16-17

Послухай, дочко, відкрий своє вухо

Послухай, дочко, глянь, прихили своє вухо: *
забудь свій народ і дім свого батька,
Бо ж цар бажає краси твоєї, *
адже ж він є твоїм паном! Тож йому поклонися.

Вся слава дочки-царівни – в ній самій; *
гаптовані золотом її одежі.
У різнобарвних вишитих шатах її до царя припровадять, *
а за нею увійдуть дівчата – її подруги.

Їх приведуть веселими та в захопленні – *
їх уведуть у царські палати.
Замість твоїх батьків у тебе твої сини будуть. *
Ти їх поставиш володарями над усією землею.

Спів перед Євангелієм
Лк 6, 23аб

Алілуя, алілуя, алілуя
Радійте і веселіться,
бо ваша нагорода велика у небі.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 6, 20-26

† Читання святого Євангелія від Луки

Ісус, поглянувши на своїх учнів, почав говорити: «Блаженні вбогі, бо ваше є Царство Боже. Блаженні голодні тепер, тому що ви насититеся. Блаженні ви, котрі плачете тепер, бо ви втішитеся. Блаженні ви, коли люди ненавидітимуть вас, коли відлучать вас і ганьбитимуть, коли знеславлять ваше ім’я через Сина Людського. Радійте того дня і веселіться, бо ось нагорода ваша велика на небі, адже так само чинили пророкам їхні батьки. Та горе вам, багатії, бо ви вже маєте вашу втіху! Горе вам, ситим тепер, тому що будете голодні! Горе вам, котрі смієтеся тепер, бо ви будете ридати і плакати. Горе, коли будуть хвалити вас усі люди, адже так само робили з лжепророками їхні батьки!»

Слово Господнє


Греко-католицький календар

Патріархів Царгородських, Олександра, Йоана і Павла Нового

Ап. – Гал. 207 зач.; 3, 15-22.

15. Брати, я говорю по-людському: Навіть людського заповіту, укладеного, як годиться, ніхто не може скасувати чи до нього щось додати. 16. Обітниці ж були дані Авраамові та його потомкові. Не сказано: "Потомкам”, немов би про багатьох, лише про одного: "І твоєму потомкові”, яким є Христос! 17. Кажу бо це: Завіту, уже затвердженого Богом, закон, що надійшов по чотириста тридцятьох роках, не може скасувати й таким чином зробити недіючою обітницю. 18. Бо коли б спадщина була від закону, вона б не була вже від обітниці; Авраамові ж Бог дарував свою ласку через обітницю. 19. А що ж тоді закон? Його додано із-за переступів, доки не прийде потомство, якому була дана обітниця, проголошена ангелами через посередника. 20. Посередника ж нема, коли є хтось один; а Бог один. 21. То хіба закон проти обітниць Божих? Зовсім ні! Було б інакше, якби дано закон, який міг би оживляти. - тоді справді від закону було б оправдання. 22. Але Письмо все замкнуло під гріхом, щоб віруючим була дана обітниця завдяки вірі в Ісуса Христа.

Єв. – Мр. 23 зач.; 6, 7-13.

7. І покликав дванадцятьох і заходився їх посилати по двох, даючи їм владу над нечистими духами. 8. І наказав їм, щоб нічого не брали на дорогу, крім палиці самої, - ні хліба, ні торбини, ані грошей у гаманець; 9. щоб обувались у сандалі й не вдягались у дві одежі. 10. І говорив їм: "До якого б дому ви тільки зайшли, там перебувайте, аж поки не вийдете звідти. 11. А коли в якомусь місці вас не приймуть і не слухатимуть вас, то, виходивши звідтіль, обтрусіть порох із ваших підошов - на свідоцтво їм." 12. Вони, вийшовши, проповідували покаяння, 13. і виганяли численних бісів, а й намащували олією чимало хворих та оздоровлювали.



Источник: Credo

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 865 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz