Воскресенье, 05.05.2024, 14:44 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 17 » Літургійні читання на середу, 17 серпня
08:33
Літургійні читання на середу, 17 серпня

Римо-кат.: Св. Гіацинта
(довільний спомин)

Греко-кат.: Сімох отроків, що в Ефесі, прпмчц. Євдокії

Римо-католицький календар

Св. Гіацинта
(довільний спомин)

Перше читання
Суд 9, 6-15

Читання з Книги Суддів

Того часу зібралися мешканці Сихему й увесь Бет-Мілло та пішли й обрали собі Авімелеха за царя під пам’ятковим дубом, що був біля Сихему. Коли переказано це Йотамові, він вийшов і став на верху гори Герізім і голосно кликнув до них, кажучи: «Слухайте мене, городяни сихемські, щоб і Бог вас слухав! Давно колись пустились дерева в дорогу, щоб помазати царя над собою. І сказали вони до оливки: «Царюй над нами!» Оливка ж їм відповіла: «Чи я ж мою оливу занедбаю, якою шанують Бога і людей, і піду хитатися над деревами?» Тоді сказали дерева до смоковниці: «Ходи ти, царюй над нами!» Смоковниця ж їм відказала: «Чи то ж солодощі мою занедбаю та смачний плід мій, і піду хитатися над деревами?» Тоді до виноградини дерева сказали: «Ходи вже ти, царюй над нами!» А й виноградина їм каже: «Чи то я могла б та вино моє занедбати, що звеселяє Бога й людей, та піти гойдатися над деревами?» Нарешті всі дерева кажуть до тернини: «Іди хоч ти, царюй над нами! Тернина ж до дерев відказала: «Коли ви справді хочете помазати мене царем над вами, то йдіть у моїм холодку ховайтесь; а як ні, вибухне огонь з тернини та й пожере кедри ливанські».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 21(20)

В силі Господній буде цар радіти

О Господи, в силі Твоїй цар радіє *
і в Твоїй допомозі веселиться вельми!
Бажанню уст його Ти йому вволив *
і проханню уст його Ти не відмовив.

Бо Ти йдеш йому назустріч благословенням щедрим, *
кладеш йому на голову вінець щирозлотний.
Життя просив він у Тебе: Ти йому дав його, *
довготу днів на віки вічні.

Завдяки Твоїй допомозі – велика його слава; *
величність і красу поклав єси на нього.
Бо Ти даєш йому благословення вічне *
і звеселяєш його радістю обличчя Твого.

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя
Слово Боже – живе і діяльне,
розрізняє чуття та думки серця.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 20, 1-16

+ Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус розповів учням таку притчу: «Царство Небесне подібне до господаря, який вийшов якось вранці найняти робітників до свого виноградника. Домовившись з робітниками по динарію за день, він послав їх до свого виноградника. Вийшовши о третій годині, побачив інших, які стояли без діла на ринку, і сказав їм: «Ідіть і ви у виноградник – і дам вам по справедливості». Вони пішли. Далі, вийшовши о шостій та о дев’ятій годинах, зробив так само. Коли вийшов об одинадцятій годині, знайшов інших, які стояли, і каже їм: «Чому ви стоїте тут без діла цілий день?» Кажуть йому: «Бо нас ніхто не найняв». Він каже їм: «Ідіть і ви у виноградник». Коли настав вечір, каже господар виноградника до свого управителя: «Поклич робітників і дай їм платню, почавши від останніх і аж до перших». Ті, хто прийшов об одинадцятій годині, одержали по динарію. А коли підійшли перші, то думали, що одержать більше, але й вони отримали по динарію. Відтак, одержавши, нарікали на пана, кажучи: «Оці останні попрацювали одну годину, а ти прирівняв їх до нас, які винесли тягар дня і спеку». А він у відповідь сказав одному з них: «Друже, не кривджу тебе; чи не за динарія домовився ти зі мною? Візьми своє і йди. Я ж хочу й цьому останньому дати так само, як і тобі; хіба не можна мені зробити з моїм те, що я бажаю? Чи твоє око лукаве через те, що я добрий?» Так останні будуть першими, а перші – останніми».

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого

Греко-католицький календар:

Сімох отроків, що в Ефесі, прпмчц. Євдокії

1 Кор. 165 зач. 16, 4-12.

4. Коли ж буде потрібно піти й мені самому, то вони підуть зо мною. 5. Прийду ж до вас, як Македонію перейду, бо я крізь Македонію переходжу. 6. А у вас, може, зупинюсь або й перезимую, щоб ви мене провели, куди я піду. 7. Я вас не хочу бачити тепер лиш у переході; надіюсь бо деякий час у вас перебути, коли те Господь дозволить. 8. В Ефесі я перебуду до П'ятидесятниці, 9. великі бо й широкі двері мені там відчинились, і супротивників багато. 10. Як прийде Тимотей до вас, глядіть, щоб почувавсь у вас безпечно, бо він, як і я, робить діло Господнє. 11. Нехай, отже, ніхто ним не легковажить; і відпровадьте його в мирі, щоб прийшов до мене, бо я з братами на нього чекаю. 12. А щодо брата Аполлоса, то я дуже його просив, щоб він пішов до вас із братами, та він не мав ніякої охоти тепер прибути; прийде, як буде догідний час.

Мт. 86 зач.; 21, 28-32.

28. Як вам здається? Один чоловік мав двох синів. Звернувшись до першого, він мовив: Піди, дитино, нині працювати у винограднику. 29. Той озвався: Піду, Господи, – і не пішов. 30. Звернувшися до другого, сказав так само. А цей відповів: Не хочу. Але, потім розкаявшись, пішов. 31. Котрий з двох учинив волю батька?” – "Останній”, відповіли ті. Тоді Ісус їм: "Істинно кажу вам, що митарі й блудниці вас випереджують у Царстві Божім. 32. Прийшов бо був до вас Йоан дорогою правди, та ви не повірили йому; митарі і блудниці повірили йому, а ви, бачивши це, навіть потім не розкаялися, щоб повірити йому.



http://www.credo-ua.org/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 546 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz