Пятница, 03.05.2024, 12:51 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Январь » 18 » Літургійні читання на середу, 18 січня
09:22
Літургійні читання на середу, 18 січня

Римо-католицький календар

Середа ІІ звичайного тижня

Перше читання
1 Сам 17, 32-33. 37. 40-51

Читання з Першої Книги Самуїла

Тими днями Давид сказав до Саула: «Нехай ніхто не падає духом із-за нього! Слуга твій виступить і буде битися з тим філістимлянином!» Саул же Давидові: «Не тобі виходити проти цього філістимлянина, щоб із ним битись, бо ти ще хлопець, а він вояк із молодощів». Давид же сказав: «Господь, який врятував мене з левиних та ведмежих лап, врятує мене і з рук цього філістимлянина». Тоді Саул сказав до Давида: «Іди, й нехай Господь буде з тобою!» Узяв же Давид в руку палицю, вибрав з потоку п’ять камінців гладеньких, поклав їх у пастушу торбу, що мав при собі, і з пращею в руці почав наближатися до філістимлянина. А філістимлянин також підходив дедалі ближче до Давида, і щитоносець попереду нього. Споглянув філістимлянин і, побачивши Давида, погордував ним, бо був він ще хлопець, русявий, гарний з виду. Філістимлянин і каже до Давида: «Чи ж я тобі пес, що ти йдеш на мене з палицями?» І прокляв філістимлянин Давида своїми богами. І мовив філістимлянин до Давида: «Ходи до мене сюди, я віддам твоє тіло птицям небесним і польовим звірям». А Давид відповів філістимлянинові: «Ти йдеш на мене з мечем і довгим списом і коротким. Я ж іду на тебе в ім’я Господа Сил, Бога ізраїльських лав, якого ти зневажив. Сьогодні ж таки Господь видасть тебе в мої руки, я тебе вб’ю, відсічу голову від твого тіла і дам твій труп і трупи філістимлянського війська – таки сьогодні! – птаству небесному й дикому земному звірю, і взнає вся земля, що є Бог у Ізраїля. І ввесь цей збір взнає, що не мечем і списом Господь дає перемогу, що війна Йому належить і що Він вас видав нам у руки». І от як філістимлянин рушив і, йдучи, насувався проти Давида, цей швидко вибіг із лав назустріч філістимлянинові, сягнув рукою до торби, взяв із неї камінь, метнув ним з пращі й поцілив у лоба філістимлянинові. Камінь застряг у нього в лобі, й він упав лицем об землю. Отак Давид подужав філістимлянина каменем і пращею, убив його на смерть: меча ж не було в руках Давида. Підбіг Давид і, ставши над філістимлянином, ухопив його меча, вийняв з піхви й завдав йому смерть, відтявши йому голову. Філістимляни ж, побачивши, що богатир їхній мертвий, метнулися втікати.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 144(143), 1аб. 2аб. 9-10

Благословенний Бог – моя твердиня!

Благословенний Господь, *
Він – моя скеля,
що вишколює мої руки до бою, *
а до війни – мої пальці.

Він – моя милість, моя охорона, мій притулок, *
мій визволитель і щит мій.
На Нього я покладаю надію, *
Він підпорядковує мені народ мій.

Боже, заспіваю Тобі нову пісню, *
на десятиструнному псалтирі Тобі заграю,
що даєш царям порятунок, *
від згубного меча спасаєш Давида, раба свого.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 23

Алілуя, алілуя, алілуя
Ісус проповідував Євангеліє Царства
та зцілював всяку хворобу в народі.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 3, 1-6

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус прийшов знову до синагоги. А там був чоловік, який мав суху руку. Тож стежили за Ним, чи зцілить його в суботу, щоб Його звинуватити. І каже чоловікові, який мав суху руку: «Стань посередині». А їх запитує: «В суботу годиться робити добро чи робити зло, душу спасти чи погубити?» Вони ж мовчали. І, глянувши на них з обуренням, засмучений закам’янілістю їхніх сердець, Він каже чоловікові: «Простягни руку!» Той простягнув – і його рука стала здоровою. І вийшли фарисеї, і відразу ж разом з іродіянами зібрали раду проти Нього, як Його погубити.

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

Навечір’я Богоявлення
мчч. Теопемпта й Теони
прп. Синклитікії Олександрійської

Ап. – 1 Кор. 143 зач.; 9, 19 – 27

19. Бувши від усіх вільний, я став усім слугою, щоб ще більше їх придбати. 20. Я став для юдеїв як юдей, щоб юдеїв придбати; для тих, що під законом, я став як під законом, - хоч сам я не під законом, - щоб тих, що під законом, придбати. 21. Для тих, що без закону, я став як без закону, хоч я і не був без Божого закону, бувши під законом Христовим, щоб придбати тих, які без закону. 22. Для слабких я став як слабкий, щоб слабких придбати. Для всіх я став усім, щоб конче деяких спасти. 23. Усе я роблю заради Євангелії, щоб став я співучасником її. 24. Хіба не знаєте, що ті, які біжать на перегонах, біжать усі, але лиш один бере нагороду? Біжіть так, щоб її осягнути! 25. Кожний змагун стримується від усього; однак ті, щоб тлінний вінець здобути, а ми - нетлінний. 26. Тож і я біжу, та не як навманці; веду кулачний бій, не як повітря б'ючи, 27. а умертвляю своє тіло і поневолюю, щоб, проповідуючи іншим, я сам, бува, не став непридатним.

Єв. – Лк. 9 зач.; 3, 1 – 18

1. П'ятнадцятого року правління кесаря Тиверія, коли Понтій Пилат був правителем Юдеї, Ірод - четверовласником Галилеї, Филип же, його брат, четверовласником краю Ітуреї та Трахонітіди, а Лісаній четверовласником Авілени, 2. за первосвящеників Анни та Каяфи, слово Боже було до Йоана, сина Захарії, в пустині. 3. І він ходив по всій околиці йорданській, проповідуючи хрищення покаяння на прощення гріхів, 4. як писано в книзі віщувань пророка Ісаї: "Голос вопіющого в пустині: Готуйте путь Господню, вирівняйте стежки його. 5. Кожна долина заповниться, кожна гора й горб знизиться, нерівне вирівняється, дороги вибоїсті стануть гладкі, 6. а кожна людина побачить спасіння Господнє.” 7. Він, отже, говорив до людей, що приходили христитися до нього: "Гадюче поріддя! Хто вам вказав утікати від настигаючого гніву? 8. Чиніть плоди, достойні покаяння, і не беріться говорити собі: Маємо за батька Авраама. Кажу бо вам, що Бог з цього каміння може підняти дітей для Авраама. 9. Ба вже і сокира прикладена до кореня дерев: кожне бо дерево, що не приносить доброго плоду, буде зрубане та вкинуте в вогонь.” 10. Люди питали його: "Що ж нам робити?” 11. Він відповів їм: "Хто має дві одежі, нехай дасть тому, що не має. А хто має харч, нехай так само зробить.” 12. Прийшли також митарі христитись і йому мовили: "Учителю, що маємо робити?” 13. А він сказав їм: "Нічого більше понад те, що вам призначено, не робіть.” 14. Вояки теж його питали: "А ми що маємо робити?” Він відповів їм: "Нікому кривди не чиніть, фальшиво не доносьте і вдовольняйтесь вашою платнею.” 15. А із-за того, що люди вижидали (Месії), кожен сам у собі розмірковував про Йоана, чи не він часом Христос. 16. Йоан, звертаючись до всіх, озвався: "Я вас хрищу водою, але йде сильніший від мене, якому я негідний розв'язати ремінь від взуття. Той буде вас христити Духом Святим і вогнем. 17. Його лопата в руці в нього, щоб вичистити тік свій і зібрати пшеницю в свою клуню, а полову спалити вогнем невгасимим.” 18. Навчаючи ж багато й іншого, він звіщав народові Добру Новину


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 664 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz