Пятница, 03.05.2024, 17:31 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Октябрь » 26 » Літургійні читання на середу, 26 жовтня
09:38
Літургійні читання на середу, 26 жовтня

Римо-кат.: Середа XXХ звичайного тижня

Греко-кат.: мчч. Карпа, Папили й Агатоніки мч

Римо-католицький календар

Середа XXХ звичайного тижня

Перше читання
Рим 8, 26-30

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати! Дух допомагає нам у наших немочах, адже не знаємо, за що і як маємо молитися, але сам Дух заступається за нас невимовними зітханнями. А Той, хто досліджує серця, знає, які бажання Духа, бо Він заступається за святих з Божої волі. Знаємо, що тим, які люблять Бога, котрі покликані за Його передбаченням, все сприяє до добра. Адже кого Він наперед пізнав, тих і визначив наперед, щоби були вони подібні до образу Його Сина, аби бути Йому первістком серед багатьох братів, а кого наперед визначив, тих і покликав, кого ж покликав, тих і оправдав, а кого оправдав, тих і прославив.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 13(12), 4-5. 6 (П.: 6б)

Я уповаю на Господню милість

Доки мій ворог буде зноситись надо мною? *
Зглянься і вислухай мене, о Господи, мій Боже!
Просвіти мої очі, щоб не заснути смертю, *
щоб не сказав мій ворог: "Я його подужав!”

Щоб мої вороги не раділи, коли я захитаюсь. *
Я ж бо надіявся на Твою ласку.
Нехай радіє моє серце Твоїм спасінням! *
Заспіваю Господеві, добро бо мені вдіяв.

Спів перед Єванеглієм
2 Сол 2, 14

Алілуя, алілуя, алілуя
Бог покликав нас через Євангеліє,
щоб ми придбали славу Господа нашого Ісуса Христа.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 13, 22-30

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу проходив Ісус містами й селами, і навчав, ідучи в Єрусалим. Сказав Йому хтось: «Господи, чи мало є тих, які спасаються?» Він відповів їм: «Силкуйтесь увійти через вузькі двері, бо багато хто, кажу вам, буде намагатися ввійти, та не зможе. Коли ж встане Господар і замкне двері, ви станете знадвору й будете стукати у двері, кажучи: "Господи, відчини нам!” А Він у відповідь скаже вам: "Я не знаю вас, звідки ви є”. Тоді почнете казати: "Ми їли й пили перед Тобою, і Ти навчав на наших площах”. А Він відповість вам і скаже: "Я не знаю вас, звідки ви. Відступіть від Мене всі, які чините беззаконня”. Там буде плач і скрегіт зубів, коли побачите Авраама, Ісаака, Якова й усіх пророків у Царстві Божому, а себе – вигнаними геть. І прийдуть зі сходу, із заходу, з півночі, з півдня і сядуть у Царстві Божому. І ось, є останні, які будуть першими, і є перші, які будуть останніми».

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого на середу ХХХ звичайного тижня

Греко-католицький календар:

мчч. Карпа, Папили й Агатоніки мч

Ап. – Флп. 243 зач.; 2, 24-30.

24. А я маю в Господі впевнену надію, що скоро й сам прибуду. 25. Але вважав необхідним послати до вас Епафродита, мого брата і співробітника та співвояка, якого ви послали, і служителя в моїй потребі; 26. бо він за вами всіма побивався і непокоївся - тому, що ви почули про його недугу. 27. Він бо, справді, занедужав смертельно, але Бог змилувався над ним, та не лише над ним, а й надо мною, щоб я не мав смутку за смутком. 28. Тому я послав його вам, щоб ви, знову побачивши його, зраділи і щоб і я мав менше смутку. 29. Прийміть же його в Господі з усякою радістю і майте таких у пошані, 30. бо за Христове діло він наблизився до смерти, наражаючи життя на небезпеку, щоб доповнити ваш нестаток служіння для мене.

Єв. – Лк. 28 зач.; 6, 46-7, 1.

46. Чому ви мене звете: Господи, Господи, а не робите, що я говорю? 47. Кожний, хто приходить до мене, слухає мої слова й виконує їх, - покажу вам на кого він схожий. 48. Він схожий на чоловіка, що, будуючи дім, викопав глибоко й поклав підвалину на камінь. І як настала злива, води наперли на дім той, але не могли його захитати, бо він збудований був добре. 49. Той же, хто слухає й не чинить, схожий на чоловіка, який збудував дім свій на землі, без підвалин. Води наперли на нього, й він відразу завалився, і руїна того дому була велика.” 1. Коли Ісус скінчив усі слова свої до народу, який слухав його, ввійшов у Капернаум.




http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 539 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz