Воскресенье, 05.05.2024, 16:32 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 31 » Літургійні читання на середу, 31 серпня
07:24
Літургійні читання на середу, 31 серпня

Римо-католицький календар

Пресвятої Діви Марії Лурдської
(біл) Обов’язковий спомин

Перше читання
Кол 1, 1-8

Початок Послання святого Павла Апостола до колосян

Павло, з Божої волі апостол Ісуса Христа, і брат Тимофій до святих і вірних у Христі братів, які в Колосах: благодать вам і мир від Бога, нашого Отця, і Господа Ісуса Христа. Дякуємо Богові, Отцеві Господа нашого Ісуса Христа; завжди молимося за вас, почувши про вашу віру в Ісуса Христа, про любов, яку маєте до всіх святих через надію, що зберігається для вас на небесах, про яку ви раніше чули в слові істини Євангелія, яка між вами пробуває, і відтоді, як ви почули та пізнали Божу благодать в істині, приносить плоди та зростає – як по всьому світі, так і у вас. Цього ви навчилися від Епафра, нашого улюбленого співраба, який є для вас вірним слугою Христа, який і повідомив нас про вашу любов у Дусі.

Слово Боже

Пcалом респонсорійний
Пс 52(51)

На милість Божу я поклав надію

Я ж – мов те буйне дерево оливне в домі Божім; *
надіюсь на ласку Божу повік-віки.
Я прославлятиму Тебе повіки, за те, що вчинив єси, †
і возвіщатиму Ім’я Твоє, *
воно-бо добре, перед вірними Твоїми.

Спів перед Євангелієм
Лк 4, 18

Алілуя, алілуя, алілуя
Господній Дух на мені,
послав мене нести Добру Новину бідним.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 4, 38-44

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, вийшовши із синагоги, Ісус увійшов у дім Симона. Симонова теща була у великій гарячці. І Його просили за неї. Ставши над нею, Він наказав гарячці, й вона залишила її. Відразу ж, уставши, вона служила їм. Коли ж заходило сонце, всі, які мали хворих на різні недуги, приводили їх до Нього, а Він, покладаючи на кожного з них руки, оздоровляв їх. Виходили біси з багатьох, викрикуючи й гукаючи: «Ти – Син Божий!» Та Він їм забороняв і не давав говорити, бо вони знали, що Він Христос. Коли ж настав день, Він вийшов і пішов у пустинне місце. А люди шукали Його, і коли знайшли, стримували Його, щоб Він не залишав їх. А Він сказав їм: «І іншим містам Мені належить благовістити Боже Царство, бо на те Я посланий». І Він проповідував по юдейських синагогах.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

мчч. Флора і Лавра

Ап. – 2 Кор. 182 зач.; 6, 11-16.

11. Уста наші, корінтяни, відкрились до вас! Серце наше поширилось. 12. Вам у нас не тісно, тіснота - у вашім серці! 13. А ви взаємно, -мов до дітей говорю, - зробіть теж широким ваше серце! 14. Не спрягайтеся з невірними в чуже ярмо! Яка бо спільність праведности з беззаконням? Що спільного між світлом та темрявою? 15. Яка згода між Христом і Веліялом? Яка участь вірного з невірним? 16. Які взаємини між храмом Божим та ідолами? Ми бо храм Бога живого, як сам Бог сказав був: «Я поселюся в них, і (посеред них) буду ходити. Буду їхнім Богом, вони ж будуть моїм народом.

Єв. – Мр. 4 зач.; 1, 23-28.

23. А був якраз у їхній синагозі чоловік з нечистим духом, що закричав, кажучи: 24. "Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов єси нас погубити! Знаю бо, хто ти: Святий Божий!" 25. Ісус погрозив йому: "Мовчи, вийди з нього!" 26. Нечистий дух стряс його, скрикнув голосом дужим і вийшов геть із нього. 27. Здивувалися всі й один одного запитували: "Що це? Нова повновладна наука? Навіть наказує нечистим духам, і ті слухаються його!" 28. І вмить чутка про нього розійшлась по всіх усюдах, по всій країні Галилейській.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 536 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz