Воскресенье, 05.05.2024, 14:00 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Февраль » 11 » Літургійні читання на суботу, 11 лютого
10:02
Літургійні читання на суботу, 11 лютого
Римо-кат.: Пресвятої Діви Марії Лурдської (необов'язковий спомин)

Субота V звичайного тижня, рік Б

Перше читання
1 Цар 12, 26-32; 13, 33-34

Читання з Першої Книги Царів

Тими днями Єровоам думав собі: «Царство може повернутись назад до дому Давида. Як цей народ ходитиме в Єрусалим приносити жертви в Господньому храмі, то серце народу повернеться знов до свого пана Ровоама, царя Юди, і вони уб’ють мене й прийдуть знов до Ровоама, царя Юди». І порадившись, цар зробив два золоті бички і сказав до народу: «Годі вам ходити в Єрусалим! Ось твій бог, Ізраїлю, що вивів тебе з землі Єгипетської». І поставив одного в Бетелі, а другого в Дані. Та це довело до гріха; і став народ ходити в Бетел, та до другого у Дан. Єровоам спорудив храм на узвишші і настановив священиків з простих людей, що не були з синів Леві, і встановив свято на п’ятнадцятий день восьмого місяця, яке відповідало святові, що справлялося в Юдеї. Він сам виходив на жертовник, що спорудив у Бетелі, щоб жертвувати бичкам, яких зробив. Настановив також у Бетелі жерців для узвиш, що їх побудував. Навіть після напоумлення Господнього не звернув Єровоам із своєї лихої дороги, а настановляв і далі з простих людей жерцями на висотах. Хто тільки хотів, того призначав він жерцем на узвишшях. Оце ж і звело дім Єровоама до гріха, що призвів його до погибелі й винищення з лиця землі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 106, 6-7а. 19-20. 21-22

Згадай нас, Боже, і дай нам спасіння

Ми згрішили з нашими батьками: *
чинили беззаконня, творили неправду.
Наші батьки в Єгипті *
не звернули уваги на Твої чуда.

І зробили теля на Хориві, *
і вилитому ідолові поклонились.
Проміняли свою славу *
на подобу теляти, що траву споживає.

Забули Бога, який спас їх, *
який зробив велике в Єгипті, –
дивовижне в землі Хама, *
страшне – на Червоному морі.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя
Не самим хлібом житиме людина,
але кожним словом, що виходить з уст Божих.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 8, 1-10

Читання святого Євангелія від Марка

Тими днями, як знову зібралося дуже багато людей і не мали що їсти, Ісус покликав учнів і каже їм: «Жаль Мені людей, бо вже три дні перебувають зі Мною, і не мають що їсти; якщо Я відпущу їх голодними додому, вони ослабнуть у дорозі, бо деякі з них прийшли здалека». Та Його учні відповіли Йому: «Звідкіля в цій пустелі хтось зможе їх нагодувати хлібом?» А Він запитав їх: «Скільки маєте хлібів?» Вони ж відповіли: «Сім». І звелів Ісус людям посідати на землю і, взявши сім хлібів, віддав подяку, переломив і дав своїм учням, щоб роздавали. І роздали людям. Мали вони також трохи риби. Він її поблагословив і сказав також роздати. І вони поїли й наситилися; і зібрали сім кошиків залишених кусків. А було їх близько чотирьох тисяч. І Він відпустив їх. І відразу, сівши з учнями в човен, Він прибув до Далманутської землі.

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

Перенесення мощів. св. свщмч. Ігнатія Богоносця

Ряд.: Ап. – 2 Тим. 295 зач.; 3, 1-9.

1. Знай, що за останніх днів настануть скрутні часи, 2. бо люди будуть самолюби, грошолюби, зарозумілі, горді, наклепники, батькам непокірні, невдячні, безбожні, 3. без любови, непримирливі, осудливі, розбещені, жорстокі, недобролюбні, 4. зрадники, нахабні, бундючні, більше розкошолюбні ніж боголюбні, 5. - мають бо сповид побожности, сили ж її зреклися. І тих цурайся! 6. Бо то з таких походять ті, що влазять у доми і зводять жіноцтво, обтяжене гріхами, яке дається на повіддя різним пристрастям, 7. навчається ніби ввесь час, а ніколи дійти не може до зрозуміння правди. 8. Як Янній та Ямврій противились були Мойсеєві, так ці противляться правді, - люди зіпсованого розуму та невипробувані у вірі. 9. Але вони не підуть далі, бо їхнє безумство всім стане явним, як і отих було.

Єв. – Лк. 103 зач.; 20, 45-21, 4.

45. І коли ввесь народ слухав, він сказав своїм учням: "Остерігайтеся книжників, 46. що ходять залюбки в довгих шатах, люблять вітання на майданах, перші сидження в синагогах та перші місця на бенкетах; 47. що поїдають доми вдовиць і довго моляться для виду - вони приймуть строгіше осудження.” 1. Підвівши очі, Ісус побачив, як заможні кидали свої дари до скарбнички. 2. Побачив він також і вдову убогу, що кидала туди дві лепти, 3. і сказав: "Істинно кажу вам, що ця бідна вдова кинула більш від усіх. 4. Усі бо вони вкинули як дар Божий з їхньої надвишки, вона ж з убозства свого поклала ввесь свій прожиток, який мала.”



http://www.credo-ua.org


Категория: Литургические чтения | Просмотров: 565 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz