Воскресенье, 05.05.2024, 10:30 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 11 » Літургійні читання на суботу, 11 серпня
09:51
Літургійні читання на суботу, 11 серпня

Римо-католицький календар

Субота XVIII звичайного тижня

Перше читання
Ав 1, 12 — 2, 4

Читання з Книги пророка Авакума

Чи ж Ти, о Господи, не споконвіку, Бог мій, Святий мій? Ми не помремо! Ти, Господи, навів його лише для суду; Ти, Скеле моя, призначив його на кару. Очі Твої занадто чисті, щоб на зло глядіти; дивитися на утиск Ти не можеш. Чому б Ти мав дивитись на злочинців, мовчати, коли злий пожирає справедливішого за себе? Ти зробив людей, наче рибою в морі, неначе плазунами, що не мають володаря над собою. Він витягає всіх їх вудкою своєю; ловить їх сіткою своєю, збирає у свій невід, тому й радується-веселиться. Тому приносить своїй сітці жертви, палить кадило неводові, бо має від них пай свій ситний і смаковиту страву. Невже він завжди добуватиме свого меча й немилосердно увесь час народи убиватиме? Я стану на моїй сторожі, стоятиму на моїй башті і виглядатиму, щоб подивитись, що Він мені скаже й що відповість мені з приводу моєї скарги. І відповів мені Господь і мовив: «Запиши видіння і вирізьби його виразно на таблицях, щоб у бігу можна було прочитати. Бо це видіння – на означений час. Воно віщує про кінець, і не обмане; та хоч би й забарилось, ти його жди: воно бо збудеться напевно, не спізниться. Ось знесилений той, в кого душа неправедна; а праведний з віри своєї буде жити.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 9, 8-9. 10-11. 12-13

Бог тих не лишить, хто Його шукає

Господь возсідає повіки, *
Він приготовив для суду свій престол,
Він по правді судитиме Всесвіт, *
судитиме народи справедливо.

Господь для пригнобленого пристановищем буде, *
притулком у час скрути.
Будуть покладати на Тебе надію ті, які знають Твоє Ім’я, *
бо Ти, Господи, не покинув тих, хто Тебе шукає.

Співайте Господу, який живе в Сіоні, *
сповіщайте між народами Його діяння,
бо Той, хто домагається звіту за їхню кров, пам’ятає, – *
Він не забув крику убогих.

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тим 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя
Спаситель наш Ісус Христос смерть знищив,
а життя освітив Євангелієм.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 17, 14-20

+Читання святого Євангелія від Матея

Того часу до Ісуса підійшов один чоловік і, впавши Йому до ніг, каже: «Господи, помилуй мого сина, бо він – сновида і тяжко страждає: часто кидається у вогонь і часто у воду. Я привів його до Твоїх учнів, та вони не могли його оздоровити». А Ісус сказав у відповідь: «О роде невірний і розбещений, доки буду з вами? Доки терпітиму вас? Приведіть Мені його сюди!» І погрозив йому Ісус, і біс вийшов з нього: тієї ж миті юнак одужав. Тоді учні, прийшовши до Ісуса, який був на самоті, запитали: «Чому ми не змогли його вигнати?» Він сказав їм: «Через ваше маловір’я. Воістину кажу вам: коли будете мати віру, як гірчичне зерно, то скажете цій горі: "Перейди звідси туди!” – і вона перейде; і нічого не буде для вас неможливого».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Мчч. Каленика

Ап. – Рим. 119 зач.; 15, 30-33.

30. Благаю вас, брати, Господом нашим Ісусом Христом і любов'ю Духа - ревно змагатися зо мною в молитвах за мене до Бога, 31. щоб мені вирватися від невірних в Юдеї і щоб служба моя в Єрусалимі була святим приємна; 32. щоб я з радістю прийшов до вас, коли на те воля Божа, і відпочив між вами. 33. Нехай Бог миру буде з усіма вами. Амінь.

Єв. – Мт. 73 зач.; 17, 24-18, 4.

24. Коли вони прийшли в Капернаум, підійшли збирачі дидрахми до Петра та й питають: "Чи заплатить ваш учитель дидрахму?” 25. "Так”, – каже. І як увійшов до хати, випередив його Ісус, мовивши: "Як тобі, Симоне, здається? Земні царі з кого беруть данину чи податок? Із своїх синів чи з чужих?” 26. А коли відповів: "З чужих”, – Ісус сказав до нього: "Отож, сини вільні. 27. Однак, щоб вони нам цього не взяли за зле, піди до моря, закинь вудку, візьми першу, яка попадеться, рибу, і відкрий їй рота: там знайдеш ти статир; візьми його й дай їм за мене й за себе.” 1. Того часу підійшли до Ісуса учні й мовлять: "Хто найбільший у Небеснім Царстві?” 2. Ісус покликав дитину, поставив її серед них – 3. і каже: "Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство. 4. Хто, отже, стане малим, як ця дитина, той буде найбільший у Небеснім Царстві.


http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 576 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz