Воскресенье, 05.05.2024, 18:37 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 13 » Літургійні читання на суботу, 13 серпня
08:29
Літургійні читання на суботу, 13 серпня

Римо-кат.: Свв. Понтіана й Іполита
(довільний спомин)

Греко-кат.: св. і праведного Євдокима

Римо-католицький календар

Свв. Понтіана й Іполита
(довільний спомин)

Перше читання
І Н 24, 14-29

Читання з Книги Ісуса Навина

Ісус зібрав усі коліна Ізраїля в Сихемі. Тоді промовив до всього народу: «Бійтесь Господа й служіть Йому щиро та вірно й усуньте геть богів, яким ваші батьки служили по тім боці ріки та в Єгипті, і служіть Господеві. Коли ж вам не любо служити Господеві, то вибирайте собі сьогодні, кому хочете служити: чи богам, яким служили батьки ваші по той бік ріки, чи богам аморіїв, у землі яких ви живете; я ж і мій дім служитимемо Господеві». І відповів народ: «Ні! Не буде того, щоб ми покинули Господа, щоб служити богам іншим. Бо Господь - Бог наш; Він вивів нас і батьків наших з Єгипетської землі, з дому неволі, і створив перед нашими очима ці великі чудеса й оберігав нас усюди в дорозі, що нею ми ходили, й між усіма народами, що через них ми проходили. Господь прогнав перед нами всі народи й аморіїв, що жили в цій землі. Тож і ми служитимемо Господеві, бо Він - Бог наш». Ісус сказав до народу: «Не можете ви служити Господеві і чужим богам, бо Він - святий Бог, Бог ревнивий; не простить вам ваших переступів і гріхів ваших. Як покинете Господа й служитимете богам чужоземним, Він відвернеться від вас, і після того, як був до вас добрий, наведе на вас лихо й вигубить вас». Народ же відказав Ісусові: «Ні! Ми таки Господеві будемо служити!» Тоді Ісус сказав до народу: «Ви свідки проти себе самих, що вибрали для себе служити Господеві». Вони ж сказали: «Так, ми свідки». «Тому викиньте геть богів чужоземних, що між вами й прихиліть ваше серце до Господа, Бога Ізраїля». І мовив народ до Ісуса: «Ми будемо служити Господу, Богу нашому, й голосу Його слухатися». І уклав Ісус того дня союз із народом і дав йому в Сихемі закон та право. І написав він ці слова в книзі закону Божого, і взяв великий камінь, та й поставив його під дубом, що був при святині Господній. І Ісус промовив до всього народу: «Оцей камінь буде свідком проти нас, бо він чув усі слова, що Господь до нас говорив; тож нехай буде свідком проти вас, щоб ви не зрікались Господа, Бога вашого». Після того відпустив Ісус народ, кожного в свій наділ. По цих подіях помер Ісус Навин, слуга Господній, маючи віку сто десять років.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 16(15), 1-2а і 5. 7-8. 11 (П.: пор. 5а)

Бог є моїм спадком і моїм талантом

Бережи мене, о Боже, бо я до Тебе прибігаю. *
Я кажу Господеві:”Ти - мій Господь”.
Господь - частка моєї спадщини й моєї чаші: *
Ти держиш мою долю.

Благословляю Господа, що дав мені пораду, *
що й уночі навчає мене моє серце.
Господь - передо мною завжди; *
тому що Він у мене по правиці, не захитаюсь.

Ти мені стежку життя покажеш, *
повноту радощів, що в Тебе;
блаженство вічне *
по Твоїй правиці.

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя
Прославляю Тебе, Отче, господи неба й землі,
що таємниці царства відкрив немовлятам.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 13-15

+ Слова Євангелія від святого Матея

Приведено до Ісуса дітей, щоб Він, поклавши на них руки, помолився. Учні ж боронили їм. Ісус сказав їм: «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне». І поклавши на них руки, пішов звідти.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

св. і праведного Євдокима

Ап. – Рим. 113 зач.; 14, 6-9.

6. Хто вважає на дні, ради Господа на них вважає; і хто їсть, ради Господа їсть, бож дякує Богові; і хто не їсть, ради Господа не їсть і дякує Богові. 7. Ніхто бо з нас не живе для себе самого і ніхто не вмирає для самого себе: 8. бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні. 9. На це бо Христос умер і воскрес, щоб і над мертвими, і над живими панувати.

Єв. – Мт. 64 зач.; 15, 32-39.

32. Тим часом Ісус покликав своїх учнів і сказав їм: "Жаль мені цих людей, бо ось три дні вже, як вони перебувають зо мною, і не мають що їсти, а відпустити їх голодними не хочу, щоб, бува, не охляли десь по дорозі.” 33. Кажуть до нього його учні: "Де нам узяти стільки хліба в пустині, щоб нагодувати стільки люду?” 34. Ісус спитав їх: "А скільки в вас хлібів?” "Сім”, – кажуть, – "і кілька рибин.” 35. Тоді він звелів людям сісти на землю, 36. взяв сім хлібів та рибу, воздав хвалу, поламав і заходився давати учням, а ті людям. 37. Усі їли до наситу й назбирали куснів, що зосталися, сім повних кошів. 38. Тих же, що їли, було яких чотири тисячі чоловік, окрім жінок та дітей. 39. І відпустивши народ, Ісус сів до човна і прибув у сторони Магадану.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 555 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz