Суббота, 27.04.2024, 19:52 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 18 » Літургійні читання на суботу, 18 серпня
23:28
Літургійні читання на суботу, 18 серпня
Римо-кат.: Субота ХІХ звичайного тижня

Греко-кат.: Безсребреників і чудотворців Косми і Дам'яна

Римо-католицький календар

Субота ХІХ звичайного тижня

Перше читання
Єз 18, 1-10. 13б. 30-32

Читання з Книги пророка Єзикиїла

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Чому ви все говорите в Ізраїльській землі цю приповідку: "Батьки їли недоспілі виноградини, а на зубах у дітей оскома?” Клянусь Моїм життям, – слово Господа Бога, – не будуть уже більше тієї приповідки в Ізраїлі повторювати. Ось бо всі душі – Мої; чи душа батькова, чи душа синова – Мої вони. Той, хто згрішить, той помре. Хто праведний і творить суд і справедливість, на узвишшях не їсть, очей до бовванів дому Ізраїля не підводить, жінки ближнього свого не безчестить, до жінки під час спливу не наближається, нікого не утискає, заставу, що за борг узяв, повертає, здирства не чинить, убогому дає хліба, нагого одежею вкриває, на лихву не позичає і не бере відсотків, руки свої стримує від несправедливості, суди справедливі між людьми вирікає, у заповідях Моїх ходить і суди Мої пильнує, щоб їх виконувати по правді, – той праведний, і напевно буде жити, – слово Господа Бога. Як же він породить сина розбишаку, що проливає кров, і чинить якийсь із тих гріхів, цей син не буде жити! Адже він учинив усі ті мерзоти, – він мусить умерти: кров його на ньому буде. Тому Я судитиму кожного з вас, доме Ізраїля, за вашими вчинками, – слово Господа Бога. Наверніться, зречіться ваших переступів, щоб не мати вам більше приводу до гріха. Повідкидайте геть від себе ваші гріхи, якими ви згрішили супроти Мене, і зготуйте собі нове серце й новий дух. Чого ж бо вам умирати, доме Ізраїля? Мені бо не люба смерть грішника, – слово Господа Бога. Наверніться ж і живіть!

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 51, 12-13. 14-15. 18-19

Створи, о Боже, в мені серце чисте

Створи в мені, Боже, чисте серце *
і віднови праведного духа в середині мене.
Не відкинь мене від свого обличчя *
і не забери від мене свого Святого Духа.

Поверни мені радість свого спасіння *
і зміцни мене Духом могутнім.
Я навчатиму беззаконних Твоєї дороги, *
і безбожні навернуться до Тебе.

Адже Ти не маєш задоволення від жертви, – *
я приніс би, та всепалення Тобі не до вподоби.
Жертва Богові – це дух сокрушений; *
серцем сокрушеним і впокореним Ти, Боже, не погордуєш.

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя
Благословенний Ти, Отче, Господи землі і неба,
бо відкрив таємниці Царства немовлятам.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 13-15

+Читання святого Євангелія від Матея

Того часу привели до Ісуса дітей, щоб руки поклав на них і помолився, а учні заборонили їм. Та Ісус сказав: «Облиште дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо для таких є Царство Небесне». І, поклавши на них руки, Він пішов звідти.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

мч. Євсигнія

Ряд.: Ап. – 1 Кор. 123 зач. 1, 3-9.

3. благодать вам і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа. 4. Я завжди дякую моєму Богові заради вас за благодать Божу, що була вам дана в Христі Ісусі, 5. бо ви в ньому всім збагатились, - усяким словом і всяким знанням, 6. згідно з тим, як Христове свідоцтво утвердилося між вами. 7. Тим то не бракує жадного дару ласки вам, що очікуєте об'явлення Господа нашого Ісуса Христа, 8. який і укріпить вас до кінця, щоб ви були бездоганними в день Господа нашого Ісуса Христа. 9. Вірний Бог, що вас покликав до спільности з своїм Сином Ісусом Христом, Господом нашим.

Єв. – Мт. 78 зач.; 19, 3-12.

3. І підійшли до нього фарисеї і, спокушаючи його, запитали: "Чи можна чоловікові відпустити свою жінку з якоїбудь причини?” 4. Він відповів їм: "Хіба ви не читали, що Творець від початку створив їх чоловіком і жінкою, 5. і мовив: Тому покине чоловік батька й матір і пристане до своєї жінки, і будуть вони двоє одним тілом, 6. так що вони не будуть більше двоє, лиш одне тіло. Що, отже, Бог получив, людина хай не розлучає.” 7. Кажуть вони до нього: "Чому ж тоді Мойсей звелів дати розвідний лист і відпустити її?” 8. А він сказав їм: "Задля жорстокости сердець ваших Мойсей дозволив вам відпускати жінок ваших; спочатку ж не було так. 9. А я кажу вам: Хто відпускає свою жінку – за винятком розпусти – і ожениться з іншою, той чинить перелюб; і хто ожениться з розвідкою, чинить перелюб.” 10. Кажуть до нього учні: "Коли така справа чоловіка з жінкою, то ліпше не женитись.” 11. Він же відповів їм: "Не всі це слово розуміють, а ті лише, кому дано. 12. Бувають бо скопці, що з матернього лона такими народились; бувають і скопці, що їх люди оскопили; бувають і скопці, що самі себе оскопили задля Небесного Царства. Хто може збагнути, нехай збагне.”



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 508 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz