Воскресенье, 05.05.2024, 19:37 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 20 » Літургійні читання на суботу, 20 серпня
08:18
Літургійні читання на суботу, 20 серпня

Римо-кат.: Св. Бернарда, абата і Вчителя Церкви
(обов’язковий спомин)

Греко-кат.: прпмч. Дометія

Римо-католицький календар

Св. Бернарда, абата і Вчителя Церкви
(обов’язковий спомин)

Перше читання
Рут 2, 1-3. 8-11; 4, 13-17

Початок Книги Рут

Ноема мала родича, з чоловічого боку, на ім’я Вооз, із роду Елімелеха, чоловіка значного та заможного. Раз якось Рута, моавитянка, сказала до Ноеми: «Пусти мене на поле збирати колоски слідом за тим, у кого запобіжу ласки». А та до неї: «Іди, моя доню!» От і пішла вона й, прийшовши на поле, запопалася збирати колоски позад женців. І трапилось так, що їй пощастило на частку поля, яка належала до Вооза, з роду Елімелеха. Сказав Вооз до Рути: «Слухай, лишень, небого! Не ходи збирати на інше поле й не переходь звідси; зостанься тутечки з моїми дівчатами. Дивись, де вони жнуть, та й ходи за ними. Я звелів моїм наймитам, щоб тебе не чіпали. А як захочеш пити, то підеш до глеків та й нап’єшся, що зачерпнуть наймити». Упала вона ниць, поклонилась до землі й промовила до нього: «Чим я запобігла ласки в тебе, що зглянувся єси надо мною, хоч я й чужоземка?» А Вооз: «Мені повідано про все, що ти зробила для своєї свекрухи після смерти твого чоловіка: як ти покинула твого батька й твою матір і твою батьківщину, і прийшла до народу, якого раніш не знала». І взяв Вооз Руту й вона стала йому за жінку. І ввійшов до неї, і Господь дав їй зачаття, й вона породила сина. Жінки ж Ноемі казали: «Благословен Господь, що дав тобі сьогодні викупителя, який збереже твоє ім’я в Ізраїлі! Він буде втіхою й підтримкою твоєю на старості літ, бо ж породила його твоя невістка, що тебе любить і краща для тебе від сімох синів». Взяла Ноема дитятко й пригорнула його до грудей своїх та була йому за няньку. Сусідки ж дали йому ім’я, говоривши: «Ноемі родився син!» І називали йому ім’я Овид. Він став батьком Єссея, що був батьком Давида.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 128(127), 1-2. 3. 4-5 (П.: пор. 4)

Благословенний, хто боїться Бога

Щасливий кожний, хто Господа боїться, *
і хто Його путями ходить!
Як будеш їсти працю рук твоїх, *
щасливий будеш і добре тобі буде.

Жінка твоя, неначе лоза плодовита, *
у середині дому твого.
Діти твої, мов парості оливки, *
навколо столу твого.

Ось так буде благословенний чоловік, *
що Господа боїться.
Нехай Господь благословить тебе з Сіону, †
щоб ти міг бачити добро Єрусалиму, *
поки віку твого.

Спів перед Євангелієм
Пс 25(24), 4б. 5

Алілуя, алілуя, алілуя
Один-бо у вас Отець – той, що на небі,
один-бо ваш Наставник – Христос.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 23, 1-12

+ Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус промовив до натовпу і до своїх учнів, кажучи: «На сідалище Мойсея посідали книжники та фарисеї. Все, що лише скажуть вам, робіть і виконуйте; але так, як вони, не чиніть, бо вони кажуть і не роблять. Вони в’яжуть важкі, непосильні тягарі й кладуть на плечі людей, а самі пальцем своїм не хочуть їх поворухнути. Всі свої вчинки вони роблять так, щоб їх бачили люди. Роблять ширшими свої філактерії та побільшують китиці, люблять почесні місця на бенкетах і перші місця в синагогах, і вітання на майданах, щоб їх кликали люди: Учителю! Ви ж не називайте себе вчителями, бо один є у вас Учитель, а всі ви – брати. І не називайте нікого на землі отцем, бо є один у вас Отець – Небесний. Не називайтеся і наставниками, бо є один у вас Наставник – Христос. Більший з вас нехай буде вам слугою. Тому що хто буде себе підносити, буде принижений; а той, хто буде принижувати себе, буде піднесений.

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого

Греко-католицький календар:

прпмч. Дометія

Ап. – Рим. 119 зач.; 15, 30-33.

30. Благаю вас, брати, Господом нашим Ісусом Христом і любов'ю Духа - ревно змагатися зо мною в молитвах за мене до Бога, 31. щоб мені вирватися від невірних в Юдеї і щоб служба моя в Єрусалимі була святим приємна; 32. щоб я з радістю прийшов до вас, коли на те воля Божа, і відпочив між вами. 33. Нехай Бог миру буде з усіма вами. Амінь.

Єв. – Мт. 73 зач.; 17, 24-18, 4.

24. Коли вони прийшли в Капернаум, підійшли збирачі дидрахми до Петра та й питають: «Чи заплатить ваш учитель дидрахму» 25. «Так», – каже. І як увійшов до хати, випередив його Ісус, мовивши: «Як тобі, Симоне, здається? Земні царі з кого беруть данину чи податок? Із своїх синів чи з чужих?» 26. А коли відповів: «З чужих», – Ісус сказав до нього: «Отож, сини вільні. 27. Однак, щоб вони нам цього не взяли за зле, піди до моря, закинь вудку, візьми першу, яка попадеться, рибу, і відкрий їй рота: там знайдеш ти статир; візьми його й дай їм за мене й за себе.» 1. Того часу підійшли до Ісуса учні й мовлять: «Хто найбільший у Небеснім Царстві?» 2. Ісус покликав дитину, поставив її серед них – 3. і каже: «Істинно кажу вам: Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство. 4. Хто, отже, стане малим, як ця дитина, той буде найбільший у Небеснім Царств»і.



http://www.credo-ua.org/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 758 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz