Вторник, 07.05.2024, 03:37 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Октябрь » 22 » Літургійні читання на суботу, 22 жовтня
09:22
Літургійні читання на суботу, 22 жовтня

Римо-кат.: Субота XXІХ звичайного тижня

Греко-кат.: ап. Якова Алфеєвого
прпп. Андроніка та Атанасії

Римо-католицький календар

Субота XXІХ звичайного тижня

Перше читання
Рим 8, 1-11

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати! Немає тепер жодного осуду тим, які в Ісусі Христі ходять не за тілом, а за Духом. Тому що Закон Духа, тобто життя в Ісусі Христі, визволив тебе від закону гріха і смерті. Адже що було неможливе для Закону через немічність тіла, – Бог, пославши свого Сина в подобі гріховного тіла і задля гріха, засудив гріх у тілі, щоб оправдання Закону здійснилося в нас, які ходимо не за тілом, а за Духом. Тому що ті, котрі за тілом, думають про тілесне, а ті, які за Духом, – про духовне. Адже тілесні задуми – то смерть, а задуми Духа – то життя і мир, оскільки тілесні задуми – ворожнеча проти Бога, тому що вони не коряться Божому Законові, та й не можуть. І ті, хто живе по-тілесному, догодити Богові не можуть. Ви живете не по-тілесному, а Духом, тому що Божий Дух живе у вас. Якщо ж хто не має Христового Духа, той не Його. А коли Христос є в вас, то хоча тіло мертве через гріх, але дух живе через праведність. Якщо Дух Того, хто воскресив Ісуса з мертвих, живе в вас, то Той, хто підняв Христа з мертвих, оживить і ваші мертві тіла тим самим Духом, який живе в вас.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 24(23)

Ось покоління, що шукає Бога

Господня є земля, її повнота, *
вселенна та її мешканці.
Бо Він на морях заснував її, *
і утвердив її на ріках.

Хто на гору Господню зійде *
і хто буде стояти на Його святому місці?
Той, чиї безвинні руки й чисте серце; *
хто не пильнує розумом своїм пустого.

Він матиме від Господа благословення *
і ласку від Бога свого спасіння.
Такий рід тих, які Його шукають, *
шукають лице Якового Бога.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя
Не бажаю смерті грішника,
бажаю, щоб він відвернувся від своєї поведінки і жив.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 13, 1-9

† Читання святого Євангелія від Луки

Тим часом прийшли деякі й розповіли Ісусові про галілеян, кров яких Пилат змішав з їхніми жертвами. У відповідь Ісус сказав їм: «Чи ви думаєте, що ці галілеяни, які так постраждали, були більш грішні від інших галілеян? Ні, кажу вам; але якщо не покаєтеся, то всі так само загинете. Або ті вісімнадцять, на яких упала силоамська вежа і вбила їх, чи думаєте, що вони були більше винні від усіх людей, які проживають в Єрусалимі? Ні, кажу вам; але якщо не покаєтеся, то всі отак загинете». І Він розповів таку притчу: «Один чоловік мав у своєму винограднику смоківницю і прийшов шукати на ній плоду, але не знайшов. Тож сказав він виноградареві: "Ось уже третій рік, як приходжу шукати плоду на цій смоківниці й не знаходжу; тому зрубай її, – нащо землю даремно займає?” А той у відповідь каже йому: "Пане, залиш її ще на цей рік, доки обкопаю довкола неї та підсиплю гною, то, може, наступного року зродить плід, а коли ні, зрубаєш її”».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

ап. Якова Алфеєвого
прпп. Андроніка та Атанасії

Ап. – 1 Кор. 164 зач.; 15, 58-16, 3.

58. Отож, мої любі брати, будьте тверді, непохитні, визначайтесь у ділі Господнім повсякчасно та знайте, що труд ваш у Господі не марний. 1. А щодо збірки на святих, то робіть і ви так, як я був наказав Церквам галатським. 2. Першого дня тижня кожний з вас хай відкладає в себе, збираючи, що може заощадити, щоб збірок не робити тоді, коли сам прийду. 3. А коли прийду, пошлю тих, що їх ви вважатимете, з листами, щоб вони віднесли ваш дар у Єрусалим.

Єв. – Лк. 19 зач.; 5, 17-26.

17. Раз якось, коли Ісус навчав, були при тому фарисеї та учителі закону, що поприходили з усіх сіл Галилеї та Юдеї і з Єрусалиму; і сила Господня була на ньому, щоб оздоровляти. 18. Аж; ось люди несуть на ліжку чоловіка, що був розслаблений; вони шукали способу, як би його внести та перед ним покласти. 19. І, не знайшовши, кудою б його внести через натовп, вилізли на крівлю і крізь череп'яну стелю спустили його з ліжком на середину перед Ісуса. 20. Бачивши їхню віру, Ісус мовив: "Чоловіче, прощаються тобі твої гріхи!” 21. А книжники та фарисеї почали міркувати: "Хто це такий, що говорить богохульства? Хто може гріхи відпускати, крім одного Бога?” 22. А Ісус же, знаючи думки їхні, відповів їм: "Чому так думаєте в серцях ваших? 23. Що легше, сказати: Відпускаються тобі твої гріхи, - чи сказати: Встань і ходи? 24. Та щоб ви знали, що Син Чоловічий має владу на землі гріхи відпускати”, - мовив розслабленому: "Кажу тобі: Встань, візьми твоє ліжко та й іди додому.” 25. І вмить він устав у них перед очима, взяв те, на чому лежав, і пішов до свого дому, славлячи Бога. 26. А всі остовпіли від здивування та прославляли Бога. Вони переповнилися страхом і казали: "Сьогодні бачили ми дивні речі.”

Ап.: Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16.

9. Мені бо так здається, що Бог поставив нас, апостолів, останніми, немов призначених на страту; ми бо стали видовищем і світові, й ангелам, і людям. 10. Ми нерозумні Христа ради, ви ж у Христі розумні; ми немічні, ви ж - міцні; ви славні, ми ж без чести. 11. До сього часу ми голодуємо і спраглі і нагі; нас б'ють, і ми скитаємось. 12. Ми трудимося, працюючи власними руками; нас ображають, а ми благословляємо; нас гонять, а ми терпимо; 13. нас ганьблять, а ми з любов'ю відзиваємося; ми мов те сміття світу стали, покидьки всіх аж досі. 14. Не щоб осоромити вас я це пишу, але щоб як дітей моїх улюблених навести на розум. 15. Бо хоч би ви мали тисячі учителів у Христі, та батьків не багато; бо я вас породив через Євангелію в Христі Ісусі. 16. Отож благаю вас: Будьте моїми послідовниками.

Єв. – Лк. 51 зач.; 10, 16-21.

16. Хто слухає вас, мене слухає; а хто гордує вами, мною гордує; а хто гордує мною, гордує тим, хто послав мене.” 17. Повернулись сімдесят два з радістю, кажучи: "Господи, навіть і біси коряться нам з-за твого імени.” 18. Він же сказав їм: "Я бачив сатану, що, наче блискавка, падав з неба. 19. Ось я даю вам владу наступати на зміїв, скорпіонів і на всю ворожу силу - й ніщо вам не пошкодить. 20. Одначе, не радійте тому, що духи вам коряться, але радійте тому, що ваші імена записані на небі.” 21. Того часу Ісус був зрадів Святим Духом і промовив: "Я прославляю тебе, Отче, Господи неба й землі, що ти втаїв це від мудрих та розумних і відкрив немовляткам. Так, Отче, бо так тобі подобалося.




http://credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 587 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz