Среда, 08.05.2024, 09:46 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Декабрь » 24 » Літургійні читання на суботу, 24 грудня
00:30
Літургійні читання на суботу, 24 грудня

Римо-католицький календар

Субота IV тижня Адвенту

Перше читання
2 Сам 7, 1-5. 8б-12. 14а. 16

Читання з Книги пророка Самуїла

Коли цар Давид замешкав у своїм палаці, дав Господь йому спокій від усіх ворогів навколо, тож промовив цар до пророка Натана: "Оце я живу в кедровім палаці, а ковчег Божий стоїть посеред намету!” І відповів Натан цареві: "Все, що маєш на серці, йди й чини, бо Господь з тобою”. Але тієї ж самої ночі прийшло слово Господнє до Натана: "Іди й скажи рабові моєму Давидові: так Господь говорить: ” Чи ти будуватимеш Мені дім на мешкання? Я взяв тебе від отари з пасовиська, щоб ти був князем над моїм народом, над Ізраїлем, Я був з тобою усюди, куди ти ходив. Я викорінював усіх твоїх ворогів з-поперед тебе й зробив великим ім’я твоє, як ім’я тих, що найбільші на землі. Я призначу місце моєму народові Ізраїлеві і насаджу його, й він буде на ньому жити і не зазнає більш тривоги, бо беззаконні не будуть більш його гнобити, як раніше, з того часу, як Я поставив суддів над моїм народом Ізраїлем. Дам тобі спокій від усіх твоїх ворогів. І оце Господь звіщає тобі, що Він збудує тобі дім. А як сповняться твої дні й ти спочинеш з твоїми батьками, Я поставлю тобі твоє потомство, що вийде з твого лона, й утверджу його царство. Я буду його батьком, а він буде Мені сином. Твій дім і твоє царство переді Мною повіки існуватиме, і престол твій закріпиться повіки".

Cлово Боже

Псалом респонсорійний Пс 89(88)

Про милість Божу буду ввік співати

Про ласки Господні співатиму повіки, *
і по всі роди звіщатиму устами твою вірність.
Я мовив: "Ласка збудована повіки”. *
На небі утвердив ти Твою вірність.

Я заключив союз із моїм вибранцем; *
поклявся Давидові, слузі моєму:
"Повіки утверджу твого потомка *
і по всі роди твій престол збудую".

Він буде мене взивати: "ти мій батько, *
мій Бог, скеля спасіння мого".
Повіки берегтиму йому милість *
і з ним союз мій буде непохитний.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя
Всходе, сяйво вічного світла і сонце справедливості,
прийди і освіти тих, що знаходяться в темноті і темряві смерті.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 67-79

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Захарія, батько Йоана, наповнився Духом Святим і став пророкувати, промовляючи: «Благословенний Господь, Бог Ізраїля, бо Він відвідав і викупив свій народ, і підніс нам ріг спасіння у домі свого слуги Давида, як заповів відвіку устами святих своїх пророків: спасіння від наших ворогів і від руки всіх, хто ненавидить нас, щоб виявити милість нашим батькам і згадати свій святий союз: клятву, котру Він дав нашому батькові Авраамові, що дасть нам, визволеним з рук ворогів, без страху служити у святості й праведності перед Ним по всі наші дні. І ти, дитино, будеш названа пророком Всевишнього, бо ти йтимеш перед Господом, щоби приготувати Йому дорогу; щоби дати пізнати Його народові спасіння через прощення їхніх гріхів; аби через превелике милосердя нашого Бога, в якому нас відвідає Сонце, що сходить на висоті, освітити тих, які сидять у темряві та в смертній тіні, й спрямувати наші ноги на дорогу миру!»

Cлово Господнє


Греко-католицький календар:

Прп. Даниїла Стовпника

Ап. – Еф. 218 зач.; 1, 16-23.

16. не перестаю дякувати за вас і згадувати вас у моїх молитвах, 17. щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам дух мудрости та об'явлення, щоб його добре спізнати; 18. щоб він просвітлив очі вашого серця, аби ви зрозуміли, до якої надії він вас кличе, яке то багатство славної спадщини між святими, 19. і яка безмірна велич його сили для нас, що повірили, за діянням могутности його сили, 20. яку він здійснив у Христі, коли воскресив його з мертвих і посадовив на небі праворуч себе, 21. вище від усякого начала, власти, сили й володарства та всякого імени, яке б воно не було, не тільки на цьому світі, але й на тому, що буде. 22. І він усе підкорив під його ноги й вивищив його понад усе, як Голову Церкви, 23. яка є його тілом, повнотою того, що виповнює все в усіх.

Єв. – Лк. 67 зач.; 12, 32-40.

32. Не бійсь, маленьке стадо, бо вашому Отцеві вподобалося дати вам Царство. 33. Продайте ваше майно й дайте милостиню. Зробіть собі гамани, що не старіються; невичерпаний скарб на небі, де злодій приступу не має, ні міль не точить. 34. Бо де скарб ваш, там буде й ваше серце. 35. Нехай ваш стан буде підперезаний, і світла засвічені. 36. Будьте подібні до людей, що чекають на пана свого, коли він повернеться з весілля, щоб йому негайно відчинити, як прийде й застукає. 37. Щасливі ті слуги, що їх він, прийшовши, застане невсипущими! Істинно кажу вам: Він підпережеться, посадить їх за стіл і, приступивши, почне їм служити. 38. І як прийде о другій чи о третій сторожі й так усе знайде, щасливі вони. 39. Збагніть це добре: коли б господар знав, о котрій годині прийде злодій, пильнував би й не дав би проламати стіни у своїм домі. 40. І ви також будьте готові, бо не знаєте, о котрій годині Син Чоловічий прийде.”



http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 757 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz