Понедельник, 29.04.2024, 03:51 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 13 » Літургійні читання на вівторок, 13 вересня
08:45
Літургійні читання на вівторок, 13 вересня

Римо-кат.: Св. Йоана Золотоустого, єпископа і Вчителя Церкви
(спомин)

Греко-кат.: Положення чесного пояса Пресвятої Владичиці нашої Богородиці

Римо-католицький календар

Св. Йоана Золотоустого, єпископа і Вчителя Церкви
(спомин)

Перше читання
1 Тим 3, 1-13

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до Тимотея

Вірне слово: якщо хто бажає єпископства, той бажає доброї справи. Але єпископ має бути бездоганний, чоловік однієї дружини, тверезий, розважливий, чесний, гостинний, здатний навчати, не п’яниця, не задерикуватий, але лагідний, не сварливий, не грошолюбний, який добре управляє своїм домом, дітей тримає в послусі, з усякою повагою. Адже коли хто не вміє управляти власним домом, тоді як він зможе дбати про Божу Церкву? Щоб не був новонавернений, аби не запишався та не підпав під той же осуд, що й диявол. Треба, щоб він мав добре свідчення від сторонніх осіб, аби не потрапив у зневагу і в пастку диявола. Диякони також повинні бути поважними, не двомовними, не схильними до надмірного вживання вина, не користолюбними, але які мають таємницю віри в чистому сумлінні. Втім, їх слід спочатку випробувати, а потім, якщо бездоганні, хай служать. Жінки також мають бути поважними, не осудливими, тверезими, вірними в усьому. Диякони, – кожний нехай буде чоловіком однієї дружини, – які добре виховують дітей та порядкують у своїх домах. Бо добрі служителі здобувають собі високий ступінь та велику відвагу у вірі в Ісуса Христа.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 101(100)

Буду ходити в праведності серця.

Про милість та справедливість я буду співати *
Тобі, о Господи, псалми співатиму.
Буду вважати на дорогу досконалу. *
Коли прийдеш до мене?

Ходитиму в досконалості серця мого *
посеред дому мого.
Перед очима в себе не утверджу *
нічого нечестивого.

Хто обмовляє тайкома ближнього свого, †
того я призведу до мовчанки. *
Хто має горде око й пиху в серці, не стерплю того.
Очі мої на вірних краю, щоб жили зо мною. *
Хто ходить шляхом досконалих, той буде мені служити.

Спів перед Євангелієм
Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Великий пророк устав між нами,
і Бог навідався до народу свого.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 7, 11-17

† Читання святого Євангелія від Луки

Після цього Ісус пішов до міста, яке зветься Наїн. І сталося, що з Ним ішли Його учні та багато людей. Коли Він наблизився до міської брами, виносили мертвого – єдиного сина у матері, яка була вдовою; було з нею багато людей з міста. Побачивши її, Господь змилосердився над нею і сказав їй: «Не плач!» Підійшовши, Він доторкнувся до мар; ті, які несли, стали. І Він сказав: «Юначе, кажу тобі: встань!» Мертвий підвівся і почав говорити. Тож Ісус віддав його матері. А всіх охопив страх. І вони прославляли Бога, кажучи: «Великий пророк з’явився між нами» та: «Бог відвідав cвій народ!» І розійшлася ця мова про Нього по всій Юдеї та по всій країні.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Положення чесного пояса Пресвятої Владичиці нашої Богородиці

Ап.- 2 Кор.196 зач.; 12, 20-13,2.

20. Бо як прийду, боюся, що не знайду вас такими, як хочу, та й ви не знайдете мене таким, яким хотіли б; щоб не було між вами суперечок, заздрощів, гніву, сварок, обмов, нашептів, зарозумілости, безладдя, 21. щоб, коли я знову прийду, мій Бог задля вас не принизив мене, і щоб я не оплакував тих багатьох, які раніше згрішили й не покаялись у нечистоті, розпусті та в безсоромності, яких були допустилися. 1. Оце втретє йду до вас. «Кожна справа рішиться за словом двох або трьох свідків.» 2. Я вже перед тим сказав і ще раз повторюю, як за другої моєї присутности, так і тепер у відсутності: Як прийду знову, то не щадитиму тих, які раніш згрішили, й усіх інших.

Єв. – Мр. 17 зач.; 4, 24-34.

24. І казав їм: "Вважайте, що чуєте! Якою мірою міряєте, такою й вам відміряють, та ще й причинять вам, що слухаєте. 25. Бо хто має, тому дасться, а в того, хто не має, заберуть і те, що має." 26. І казав: "Із Царством Небесним так, як з отим чоловіком, що кидає насіння в землю: 27. чи спить він, чи встає, чи то вночі, а чи вдень, - насіння те кільчиться й росте. А як - він сам не знає. 28. Сама від себе земля плід приносить: спершу стебельце, потім колос, а потім повну в колосі пшеницю. 29. А коли плід доспіє, він зараз же з серпом посилає, бо жнива настали." 30. І мовив: "До чого прирівняємо Царство Боже - або у якій притчі ми його появимо? 31. Воно - немов зерно гірчичне, що, коли сіється у землю, найменше від усіх насінь, що на землі. 32. А як, посіявши, виростає, стає більшим над усю городину, а віття пускає таке велике, що й небесне птаство в його тіні може сховатись." 33. І багатьма такими притчами він проповідував їм слово, оскільки вони могли зрозуміти. 34. Без притчі не говорив він їм; насамоті ж пояснював усе своїм учням.

Богородиці: Євр. 320 зач.; 9, 1-7

1. Перший завіт мав також свої установи щодо служби і святиню земну. 2. Споруджено бо перший намет, де були світильник, стіл і хліби появлення: він зветься «Святе». 3. За другою ж завісою був намет, званий «Святе Святих», 4. із золотим жертовником для палення пахучого кадила та кивотом завіту, цілковито покритий золотом; в ньому був золотий посуд з манною, розцвіле жезло Арона й таблиці завіту. 5. А зверху над ним херувими слави, що крильми отінювали віко. Але про це не час тепер говорити докладно. 6. І при такому влаштуванні всього цього в перший намет увіходять завжди священики, виконуючи служби, 7. в другий - раз на рік - лиш архиєрей, і то не без крови, що її він приносить за свої і людські провини.

Єв. – Лк. 54 зач.; 10, 38-42; 11, 27-28.

38. Коли ж вони були в дорозі, він увійшов в одне село, і якась жінка, Марта на ім'я, прийняла його в хату. 39. Була ж у неї сестра що звалася Марія; ця, сівши в ногах Господа, слухала його слова. 40. Марта ж клопоталась усякою прислугою. Наблизившись, каже: "Господи, чи тобі байдуже, що сестра моя лишила мене саму служити? Скажи їй, щоб мені допомогла.” 41. Озвався Господь до неї і промовив: "Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, 42. одного ж потрібно. Марія вибрала кращу частку, що не відніметься від неї.” 27. Коли він говорив це, жінка якась, піднісши голос з-між народу, мовила до нього: "Щасливе лоно, що тебе носило, і груди, що тебе кормили.” 28. А він озвався: "Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають.”




http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 626 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz