Воскресенье, 28.04.2024, 22:58 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 14 » Літургійні читання на вівторок, 14 серпня
07:47
Літургійні читання на вівторок, 14 серпня
Римо-кат.: Вівторок ХІХ звичайного тижня

Греко-кат.: Сімох мчч. Макавеїв, і матері їх Соломії, і старця Єлеазара…


Римо-католицький календар

Вівторок ХІХ звичайного тижня

Перше читання
Єз 2, 8 — 3, 4

Читання з Книги пророка Єзикиїла

Так говорить Господь: «Ти, сину людський, слухай, що Я говоритиму до тебе; не будь бунтівником, як дім бунтівників. Відчини рота і з’їж, що Я даю тобі». Глянув я – аж ось рука простягнута до мене, а в ній сувій. Розгорнув Господь його переді мною, аж він записаний з обох сторін, і виписані були на ньому: жалощі, стогін і скарги. Сказав Він до мене: «Сину людський! З’їж те, що тут перед тобою; з’їж оцей сувій, та й іди, говори до синів Ізраїля». Я відкрив уста, і Він дав мені спожити той сувій і сказав до мене: «Сину людський! Нагодуй твої нутрощі й наповни твою утробу цим сувоєм, що передаю тобі». Я спожив його, і був він устам моїм солодкий, як мед. Тоді Він сказав до мене: «Сину людський! Іди до дому Ізраїля і говори до них Моїми словами».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119, 14 і 24. 72 і 103. 111 і 131

За мед солодше слово Твоє, Боже

Дорогою Твоїх свідчень я радію, *
наче всім багатством.
Адже Твої свідчення – для мене радість, *
вони – мої радці.

Закон Твоїх уст – для мене добрий
кращий за безліч золота і срібла.
Які солодкі Твої слова для мого піднебіння, – *
вони для моїх уст за мед солодші!

Я успадкував Твої свідчення навіки, * адже вони – радість мого серця.

Я відкриваю свій рот і хапаю повітря, *
бо так заповідей Твоїх бажаю!

Спів перед Євангелієм
Мт 11, 29аб

Алілуя, алілуя, алілуя
Візьміть Моє ярмо на себе і навчіться від Мене, бо Я лагідний і покірний серцем.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 18, 1-5. 10. 12-14

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу підійшли до Ісуса учні й кажуть: «То хто найбільший у Царстві Небесному?» Ісус покликав дитину, поставив її серед них і сказав: «Воістину кажу вам: якщо не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. Отже, хто умалиться, як ця дитина, той буде найбільшим у Царстві Небесному. Хто приймає таку дитину в Моє Ім’я, той Мене приймає. Стережіться, щоб ви не погордували жодним з цих малих, бо кажу вам, що їхні ангели на небі повсякчас бачать обличчя Мого Небесного Отця. Як ви вважаєте? Коли в якогось чоловіка буде сто овець і одна з них заблукає, чи не покине він дев’яносто дев’ять у горах і не піде шукати заблудлої? І коли станеться, що знайде її, запевняю вас, що радітиме нею більше, ніж дев’яноста дев’ятьма, які не заблукали. Так само немає бажання в Отця вашого Небесного, щоби загинув один із цих малих».

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

Сімох мчч. Макавеїв, і матері їх Соломії, і старця Єлеазара
Похід із чесним Древом чесного і животворящого Хреста
Початок Спасового посту

Ап. – 2 Кор. 172 зач.; 2, 14-3, 3.

14. А Богові подяка, який у Христі завжди веде нас у своїм переможнім почеті й через нас на кожному місці виливає запахущість свого знання. 15. Бо ми для Бога -пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть. 16. Для одних запах, що від смерти веде до смерти, а для інших - запах, що від життя веде до життя. Хто, отже, здатний до цього? 17. Ми не такі, як багато інших, що торгують словом Божим; ми щиро, ми від Бога говоримо, перед Богом, у Христі. 1. Чи починаємо знову самих себе поручати? Чи, може, потребуємо, як дехто, поручальних до вас, чи від вас листів? 2. Наш лист - це ви; лист, написаний у серцях наших, який усі люди знають і читають. 3. Відомо ж, що ви - лист Христа, виготуваний нами; написаний не чорнилом, але Духом Бога живого, не на камінних таблицях, а на тілесних таблицях серця.

Єв. – Мт. 95 зач.; 13, 23-28.

23. Той же, нарешті, хто сприйняв його на добрій землі, – це той, хто слухає і розуміє слово, і плід приносить; і видає один у сто разів, інший у шістдесят, ще інший у тридцять.” 24. Ще одну притчу подав він їм, промовляючи: "Царство Небесне подібне до чоловіка, що був посіяв добре зерно на своїм полі. 25. Та коли люди спали, прийшов його ворог і посіяв кукіль поміж пшеницю та й пішов. 26. Коли виросло збіжжя і вигнало колосся, тоді й кукіль появився. 27. Прийшли слуги господаря і кажуть до нього: Пане, хіба не добре зерно ти посіяв на твоїм полі? Звідки ж узявся кукіль? 28. Він і відповів їм: Ворог-чоловік зробив це. А слуги йому кажуть: Хочеш, ми підемо, його виполемо?



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 562 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz