Воскресенье, 05.05.2024, 18:56 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 23 » Літургійні читання на вівторок, 23 серпня
08:39
Літургійні читання на вівторок, 23 серпня

Римо-кат.: Святої Рози з Ліми, діви
(довільний спомин)

Греко-кат.: мчч. й архидиякона Лаврентія

Римо-католицький календар

Святої Рози з Ліми, діви
(довільний спомин)

Перше читання
1 Сол 2, 1-8

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до солунян

Брати! Ви самі знаєте, що наш прихід до вас не був даремним. Хоч ми раніше натерпілися і зазнали зневаг, та у Филипах, як вам відомо, ми з великими труднощами наважилися в нашому Бозі проповідувати вам Боже Євангеліє. Адже наш заклик не від омани, ні через зіпсованість, ні від лукавства. Але, як Бог знайшов нас гідними, щоби довірити Євангеліє, ми так і говоримо, догоджаючи не людям, але Богові, який випробовує наші серця. Бо ніколи, як вам відомо, в нас не було ні підлесливих слів, ні корисливих мотивів, – Бог свідок. Ми не шукали слави в людей, ані у вас, ані в інших, хоч ми, як Христові апостоли, могли бути вимогливими. Але ми були тихими серед вас, немов та годувальниця, яка доглядає своїх дітей. Ми так прив’язалися до вас, що бажали передати вам не лише Боже Євангеліє, але й свої душі, бо ви стали для нас любими.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 139(138)

Бог моє серце дослідив і знає

Ти мене випробував, Господи, і знаєш. †
Знаєш мене, коли сиджу і встаю я. *
Думки мої здаля розумієш.
Чи ходжу я, чи спочиваю, Ти добре бачиш; *
Тобі відомі всі мої дороги.

Бо ще нема й слова на язиці у мене, *
а Ти, Господи, вже все знаєш.
Ти ззаду й спереду мене оточуєш, *
кладеш на мене твою руку.

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя
Слово Боже – живе і діяльне,
розрізняє чуття та думки серця.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 23, 23-26

+ Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус промовив такими словами:«Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, бо даєте десятину з м’яти, кропу й кмину, а занедбали найважливіше в Законі: суд, милосердя та віру! І це належить робити, і того не залишати. Проводирі ви сліпі, які відціджуєте комара, а верблюда ковтаєте. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, бо очищаєте чашу й миску ззовні, а всередині вони повні здирства та ненаситності! Фарисею сліпий, очисти спершу чашу всередині, щоб і ззовні вона стала чистою».

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого

Греко-католицький календар:


мчч. й архидиякона Лаврентія

Ап. – 2 Кор. 172 зач.; 2, 14-3, 3.

14. А Богові подяка, який у Христі завжди веде нас у своїм переможнім почеті й через нас на кожному місці виливає запахущість свого знання. 15. Бо ми для Бога -пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть. 16. Для одних запах, що від смерти веде до смерти, а для інших - запах, що від життя веде до життя. Хто, отже, здатний до цього? 17. Ми не такі, як багато інших, що торгують словом Божим; ми щиро, ми від Бога говоримо, перед Богом, у Христі. 1. Чи починаємо знову самих себе поручати? Чи, може, потребуємо, як дехто, поручальних до вас, чи від вас листів? 2. Наш лист - це ви; лист, написаний у серцях наших, який усі люди знають і читають. 3. Відомо ж, що ви - лист Христа, виготуваний нами; написаний не чорнилом, але Духом Бога живого, не на камінних таблицях, а на тілесних таблицях серця.

Єв. – Мт. 95 зач.; 13, 23-28.

23. Той же, нарешті, хто сприйняв його на добрій землі, – це той, хто слухає і розуміє слово, і плід приносить; і видає один у сто разів, інший у шістдесят, ще інший у тридцять.” 24. Ще одну притчу подав він їм, промовляючи: "Царство Небесне подібне до чоловіка, що був посіяв добре зерно на своїм полі. 25. Та коли люди спали, прийшов його ворог і посіяв кукіль поміж пшеницю та й пішов. 26. Коли виросло збіжжя і вигнало колосся, тоді й кукіль появився. 27. Прийшли слуги господаря і кажуть до нього: Пане, хіба не добре зерно ти посіяв на твоїм полі? Звідки ж узявся кукіль? 28. Він і відповів їм: Ворог-чоловік зробив це. А слуги йому кажуть: Хочеш, ми підемо, його виполемо?


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 631 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz