Пятница, 03.05.2024, 15:22 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Ноябрь » 8 » Літургійні читання на вівторок, 8 листопада
09:45
Літургійні читання на вівторок, 8 листопада

Римо-кат.: Вівторок ХХХІІ звичайного тижня

Греко-кат.: Св. і славного влкмч. Димитрія Мироточця

Римо-католицький календар

Вівторок ХХХІІ звичайного тижня

Перше читання
Мудр 2,23 - 3,9

Читання з Книги Мудрості

Бог створив безсмертною людину і вчинив її за образом власної природи. А через заздрість диявола смерть увійшла у світ, скуштують її ті, що йому належать. Душі праведних у руці Божій, і мука не спіткає їх. Очам безумних видалося, що вони вмерли, і їхнє переставлення вважано за нещастя, а відхід їх від нас – за згубу, вони однак – у мирі. Бо хоч, в очах людських, їх спіткала кара, надія їх повна безсмертям; вони, потерпівши трохи, великих благодійств зазнають, бо Бог їх досвідчив і знайшов їх достойними себе. Він випробував їх, як золото в горнилі, і прийняв їх, як жертву всепалення. В час їхніх відвідин вони засяють, і, немов іскри костерні, розбіжаться. Правитимуть народами й володітимуть племенами, а Господь царюватиме над ними повік. Ті, що звірились на Нього, зрозуміють правду, і вірні в любові перебуватимуть при Ньому, бо ласка й милосердя – для вибранців його.

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34(33)

Благословляю Бога повсякчасно

Благословлю Господа повсякчасно, *
завжди хвала Його в устах у мене.
Душа моя нехай Господом хвалиться; *
нехай покірні чують те й веселяться.

Очі Господні на праведних; *
вуха Його – на їхній заклик.
А обличчя Господнє проти злочинців, *
щоб знищити з землі їхню пам’ять.

Візвали праведні, і Господь почув їх *
і з усіх скорбот їхніх врятував їх.
Близький Господь до тих, у кого розбите серце; *
прибитих духом Він спасає.

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 23

Алілуя, алілуя, алілуя
Коли хтось Мене любить, то й слово Моє берегтиме,
і злюбить його Мій Отець, і прийдемо Ми до нього.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 17, 7-10

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: «Хто з вас, маючи раба, який оре або пасе, скаже йому, коли він прийде з поля: "Негайно йди та сідай до столу?” Але хіба не скаже йому: "Приготуй щось поїсти, підпережися і прислуговуй, поки я наїмся і нап’юся, а потім ти їстимеш і питимеш?” Чи подякує він рабові, який виконав наказане? Так і ви, коли зробите все наказане вам, кажіть: "Ми, нікчемні раби, зробили те, що повинні були зробити”».

Cлово Господнє

Роздуми до Слова Божого на вівторок ХХХІІ звичайного тижня

Греко-католицький календар:

Св. і славного влкмч. Димитрія Мироточця

Ап. – Кол. 256 зач.; 2, 20-3, 3.

20. А коли ви з Христом умерли для стихій світу, для чого, наче б ви ще в світі жили, піддаєтеся приписам: 21. «Не дотикайся, не куштуй, не рухай!» 22. Усе це нищиться від уживання його згідно з законами й навчанням людським. 23. Вони ж мають вигляд мудрости в добровільній службі, покорі та вмертвленні тіла, однак не мають іншої вартости, крім насичення тіла. 1. А коли ви з Христом воскресли, то шукайте того горішнього, де Христос перебуває, сівши по правиці Бога. 2. Думайте про горішнє, а не про земне. 3. Бо ви померли, і життя ваше поховане з Христом у Бозі.

Єв. – Лк. 44 зач.; 9, 23-27.

23. Звертаючись до всіх, (Ісус) промовив: "Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за мною. 24. Бо хто захоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу задля мене, той її врятує. 25. Яка ж користь людині, що ввесь світ здобуде, себе ж саму погубить або пошкодить? 26. Хто б соромився мене та моєї науки, того й Син Чоловічий буде соромитися, коли прийде у славі своїй і Отця, і святих ангелів. 27. Я вам кажу по правді, що деякі з отут присутніх не зазнають смерти, аж поки не побачать Божого Царства.”

Літ.: Влкмч.: Ап. – 2 Тим. 292 зач.; 2, 1-10.

1. Ти ж, мій сину, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. 2. А що ти чув від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні інших теж навчити. 3. Отож, перенось труди й ти, як добрий воїн Христа Ісуса. 4. Ніхто, бувши воїном, не втручається у справи життя цього, якщо хоче догодити тому, хто його найняв на службу. 5. І коли хтось бореться, то не отримує вінка, якщо не бореться законно. 6. Рільникові, що працює, належиться першому користатися з плодів. 7. Збагни, що я говорю, а Господь дасть тобі розуміння у всьому. 8. Пам'ятай про Ісуса Христа, що воскрес із мертвих, з роду Давида, згідно з моєю Євангелією, 9. за яку я страждаю аж до кайданів, немов злочинець. Та слова Божого зв'язати не можливо. 10. Тому я все терплю ради вибраних, щоб і вони осягли спасіння, що в Христі Ісусі, з вічною славою.

Єв. – Йо. 52 зач.; 15, 17-16, 2.

17. Ось, що вам заповідаю: щоб ви любили один одного! 18. Ненавидить вас світ - то знайте: мене він ще перед вами зненавидів. 19. Були б ви від світу, то світ би своє любив. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ. 20. Згадайте слово, що його був я вам вирік: Слуга не більший від пана свого. Переслідували мене - переслідуватимуть і вас. А слово моє зберігали - зберігатимуть і ваше. 21. Та все те робитимуть вам за моє ім'я, не знають бо того, хто послав мене. 22. Якби я не прийшов і не говорив до них, гріха не мали б вони. Та нині нема їм пробачення за їхній гріх! 23. Хто ненавидить мене, той і Отця мого ненавидить. 24. Був би я не вчинив серед них діл, що їх ніхто інший не вчинив, - гріха не мали б вони. А так - ось бачили, і зненавиділи: і мене, і Отця мого. 25. Але щоб здійснилося слово, яке в законі їхньому записано: Зненавиділи вони мене без причини! 26. Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, то він і свідчитиме за мене. 27. Та й ви свідчитимете: ви бо зо мною від початку.» 1. «Повідав я вам те, щоб ви не зневірилися. 2. Виключать вас із синагог. А й година настане, коли то всяк, хто вас убиватиме, буде гадати, що служить тим Богові.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 746 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz