Понедельник, 06.05.2024, 23:14 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 29 » Не Божі присяги. Роздуми до Слова Божого на спомин Мучеництва св. Йоана Хрестителя
07:40
Не Божі присяги. Роздуми до Слова Божого на спомин Мучеництва св. Йоана Хрестителя

Слово має велику силу. Від слів може залежати чиєсь життя, чиєсь майбутнє, а також чиясь смерть. Ірод зв’язав себе не Божою присягою, і через це загинув найбільший пророк – Йоан Хреститель. Причиною такої присяги був страх перед думкою інших. Страх штовхає нас до нерозумних обіцянок, присяг, клятв.

Страх Єфте перед поразкою спонукав його обіцяти скласти в жертву першу особу, яка вийде йому на зустріч після битви… і це була його донька (Суд 11, 35–40). Знову маємо дивний збіг обставин – якась не Божа присяга і смерть, яка була її наслідком. Думаю, що ці дві біблійні історії допоможуть прояснити багато наших життєвих ситуацій. Спробуймо розглянути декілька прикладів (усі приклади вигадані, якщо дійсно так у когось було, то це збіг обставин).

" Страх штовхає нас до нерозумних обіцянок, присяг, клятв

Один малий хлопчик забув вірша на сцені, коли виступав перед школою. Усі його обсміяли і він дав собі обіцянку – ніколи більше не буду вчитись. Зв’язав себе такою обіцянкою і таким способом вбив у собі весь творчий потенціал, відвагу і бажання навчатись. А одна дівчина боялася відкинення, бо її одного разу після багатьох прекрасних вечорів залишив хлопець. Після цього вона сама собі поклялась ніколи більше не входити у близькі стосунки… Варто задуматися над деякими нашими переконаннями, які розпочинаються словами «Ніколи більше я…» Може за усім цим криється Ірод, який усього боїться і прагне всякими способами забезпечити свій власний імідж і уникнути болю? Кожний такий крок є запереченням правди про наше життя, про нас самих – є духовною смертю пророка в нас. У духовному розумінні Отців Церкви, Йоан Хреститель – образ нашого сумління, яке гукає на пустинні нашого серця, щоб ми прийняли правду!


о. Роман Лаба OSPPE


http://www.credo-ua.org

Категория: Толкование литургических чтений | Просмотров: 527 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz