Четверг, 28.03.2024, 20:23 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 15 » Ось Матір Твоя.
23:57
Ось Матір Твоя.

Роздуми до Слова Божого на спомин Пресвятої Діви Марії Страждальної

А при хресті Ісусовім стояли його мати, сестра його матері, Марія Клеопова та Марія Магдалина. 26 Бачивши Ісус матір і біля неї учня, що стояв, - а його ж любив він, - мовить до матері: «Жінко, ось син твій.» 27 А тоді й до учня мовить: «Ось матір твоя.» І від тієї хвилі учень узяв її до себе.

Інколи можна почути думку, що діалог Ісуса з Йоаном і Марією мав приватний характер. Таким чином Ісус подбав про свою матір, яка, втрачаючи Сина, втрачала будь яке забезпечення. Щодо такого розуміння тексту маємо цілий ряд труднощів.

" Не біймося взяти Марію, прийняти її до свого життя

По – перше: Діалог Ісуса з Йоаном і Марією відбувся на хресті. А все, що відбулося на хресті, має зв'язок з нашим Відкупленням. Ісус на хресті не вирішував своїх приватних питань. Зрештою, що це був би за Син, який тільки в останню хвилину згадав про матір?

По – друге: Ісус, вказуючи на Матір і вказуючи на Йоана, говорить слово «ось». Це слово належить до так званої пророчої формули, яка заповідає важливі події в історії спасіння, події, які назначені особливим втручанням Бога.

Наприклад, текст з Книги Пророка Йоіла:

Ось бо в ті дні й того часу, коли заверну бранців Юди та Єрусалиму, 2 зберу всі народи і поведу їх вниз у Йосафатову долину. Там учиню суд над ними за мій народ та за моє спадкоємство - Ізраїля; вони бо його між народами порозкидали і край мій розділили.

По – третє: Ісус називає Марію «жінка». Те саме слово ми знаходимо в тексті, який Традиція називає Протоєвангелієм – Бут 3, 15: Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою і між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися ввіп'ястися йому в п'яту. Наш Господь прагне показати, що саме в цей момент сповнюються слова того пророцтва, настає поразка диявола. Ісус є тим Потомком Жінки, який чавить голову змія.

По – четверте: Йоан не названий тут своїм власним ім’ям «Йоан», а «учень». Щоб кожен читач, який прагне бути учнем Господа, міг ідентифікувати себе з Його поставою.

По – п’яте: Грецьке слово лямбано, яке перекладається «взяти», означає взяти повністю людину з усім, що є в неї, з усім багатством її особистості. Прийняти все.

Не біймося взяти Марію, прийняти її до свого життя. Господь саме цього хотів. Це його заповіт з хреста.


о. Роман Лаба OSPPE


Источник: Credo

Категория: Толкование литургических чтений | Просмотров: 616 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz