Четверг, 16.05.2024, 02:45 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Июль » 13 » Паломництво "Шепетівка-Полонне-Бердичів" разом із єпископом Станіславом Широкорадюком
16:16
Паломництво "Шепетівка-Полонне-Бердичів" разом із єпископом Станіславом Широкорадюком
bp_stanislaw_szyrokoradiuk.jpgУ понеділок, 12 липня, вирушило у дорогу на зустріч з Бердичівською Богородицею паломництво «Шепетівка-Полонне-Бердичів». Саме паломництво є одним із свідоцтв, що вказує на існування Бога, коли віддається пошана Богові за посередництвом Марії, Цариці Миру, коли людина поринає в глибину свого духовного життя через покуту, піст та молитву.
Так і цього разу, у 254 річницю коронації ікони Бердичівської Богоматері, сотні людей вирушили у місце, в якому, за словами кардинала губернатора Ватикану Джованні Лайоло, «виявилася воля та любов Божа, де протягом багатьох років демонстрували фальшивість релігії, але культ Матері Божої не був знищений, куди Марія приваблює вірних з усієї України».
Цього року вже в черговий раз іде у паломництві Генеральний вікарій Києво-Житомирської Дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк, який так пригадує початки свого прочанського руху: «Вперше ми розпочали паломництво у 1988 році, коли група з 15 осіб разом зі мною впродовж 2-х днів пройшли пішки 60 кілометрів до Славути, де була освячена каплиця. Тоді нас привітав отець Мартинян Дажицький, який з радістю сказав, що це початок відновлення паломницького руху. Наступного року ми з Полонного ішли до Шепетівки, бо там був мною побудований костел, згодом до Буртина... Так з Полонного зростало паломництво, кожного разу більше і більше лідей ішло пішки на освячення чергового новозбудованого мною костелу».
Минулого року єпископ Станіслав Широкорадюк, ідучи до Бердичева, дякував під час прощі Богородиці за 25-річчя свого пастирського служіння та 800-річчя Ордену Менших Братів, до якого він належить. Саме він на початку 1990-х років розпочав паломництво з Шепетівки до Бердичева і розповідає наступне: «Коли виникла нагода в 1991 чи 1992 році іти до Бердичева, то ми враз з отцем Серафимом розпочали паломництво з Шепетівки до Бердичева - це біля 120 кілометрів. Коли у 1994 році надійшла моя номінація на Єпископа, і мене назначили у Житомир і згодом у Київ, то я мав вже низку інших відповідальностей, а паломництво продовжував Орден Братів Менших. Минулого року я вже як єпископ ходив в Паломництво і цього року знову іду цілий етап паломництва - 5 днів!»

P.S.

    У ранні часи існування християнства був звичай відвідувати «Землю Обітувану», де Ісус Христос, Син Божий, був зачатий від Духа Святого, народився від Діви Марії, страждав при Понтії Пилаті, був розп'ятий, помер і був похований, зійшов у пекло. на третій день воскрес із мертвих і вознісся на небеса.
     Миряни, котрі відвідали «Землю Обітувану» приносили «ПАЛОМИ» - це так зване пальмове віття, що в давніх часах було символом «оазису», місцем відпочинку та наявності життєдайної води. З часом цих мирян від слова «паломи» почали називати «ПАЛОМНИКАМИ». Згодом також почали називати паломниками тих, котрі мандрували по святих місцях, щоб втамувати спрагу словами істини. Паломництво в Україні, також називали «богомолінням і прощою».

http://www.catholic-media.org/ua/


Категория: Украина | Просмотров: 1470 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz