Пятница, 26.04.2024, 23:57 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 9 » Проший вуха! Роздуми до Слова Божого на ХХІІІ звичайну неділю
00:31
Проший вуха! Роздуми до Слова Божого на ХХІІІ звичайну неділю
о. Роман Лаба OSPPE

Свята Церква від своїх початків цей фрагмент розуміла в контексті Таїнства Хрещення. Священик повторює жест Ісуса – торкається великим пальцем вух і уст новоохрещеного, кажучи: Щоб Ти міг вухами слухати Боже Слово і устами визнавати віру.

Кожен віруючий через це таїнство включений в місію Ісуса Христа – проголошувати Добру Новину. Перш, ніж її проголошувати ми покликанні мати відкрите вухо для слухання.

" Кого ти більше слухаєш: матір чи Бога, тата чи Бога, ровесника чи Бога, себе чи Бога, телевізор чи Бога, google чи Бога?

В цьому уривку, думаю не випадково, для того, щоб зцілити бідолаху, Ісус бере Його на бік від народу. Так, наче це народ винний у його глухонімоті. Можливо це когось здивує, але часто так і є – під впливом оточуючих, я закриваю вуха для Слова, а уста самі закривають, бо з пустого і Соломон не наллє.

Можливо хтось запитає: Яким чином оточуючі мені закривають вуха? Адже мені ніхто не забороняв читати Біблії? Відповідь дуже проста – натовп запихає часто наші вуха своїми словами! Спробуй зробити тест, кого більше слухаєш: матір чи Бога, тата чи Бога, ровесника чи Бога, себе чи Бога, телевізор чи Бога, google чи Бога?

Кожного дня ми отримуємо запрошення до того, що пережити «Еффата» - дозволити Ісуса відвести себе від народу, а Його Словам дозволити прошити наші вуха і серце!


http://www.credo-ua.org


Категория: Толкование литургических чтений | Просмотров: 618 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz