Воскресенье, 12.05.2024, 23:03 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Июнь » 12 » Серце, яке слухає
08:22
Серце, яке слухає
У суботу, 12 червня, Римсько-Католицька Церква відзначає спомин Непорочного Серця Марії. На закінчення октави Пресвятого Тіла і крові Христа Церква показує нам два Серця в яких людина знайде зрозуміння і потіху – після урочистості Найсвятішого Серця Ісуса віддаємося під опіку Непорочного Серця Марії.

Саме святе Серце Марії бере свій початок в 1643 році, коли св. Йоан Еудес визначив його для свого ордену під назвою Серця Ісуса і Марії, а 200 років пізніше затвердив їх папа Пій VII для деяких дієцезій і орденів як свято. У цілій Церкві свято Непорочного Серця Марії поширив папа Пій ХІІ 4 травня 1944 року. Лише перед соборова реформа перенесла це свято на суботу після урочистості Найсвятішого Серця Ісуса.

Слава Непорочного Серця Марії поширилася тільки у ХХ столітті. Через об’явлення Матері Божої в Фатімі трьом дітям: Луції, Франциску і Гіацинті, коли Марія попросила їх про утішення її Серця. Серця, яке є зранене і яке ображають. Йдучи саме за тим закликом, Пій ХІІ довірив світ Серцю Марії. У відповідь на прохання Марії сьогодні католики вшановують ЇЇ серце у перші суботи місяця.

Чому прославляємо Серце Марії? Бо воно є символом неустанної молитви. Заслухане у Боже Слово. Любові до Бога і до людини. Бо Марія є Тою, яка говорить «так» на кожний Божий заклик. Бо є матір’ю прекрасної любові. Префація підчас святої Меси призначена на день цього Марійного свята говорить про те, що серце Марії є мудре, бо вона зрозуміла сенс Писання; непорочне, тобто вільне від будь-якого гріха; покірне, бо наслідує Христа «тихого і покірного серцем»; мужнє у прийнятті і реалізації Його планів. Перед усім Серце Марії це Святиня Святого Духа. Це у ній і через неї доконав Він так великих речей.

Що показує мені вспомин Непорочного Серця Марії? Що може внести у моє життя?


http://www.catholic-media.org/ua/

Категория: Мир | Просмотров: 860 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz