Среда, 15.05.2024, 11:44 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 8 » Сестра монахиня із згромадження катехиток св. Анни склала свої довічні обіти
11:34
Сестра монахиня із згромадження катехиток св. Анни склала свої довічні обіти
7 серпня 2010 р. у храмі св. Анни (м. Львів, вул. Городоцька, 32), Сестра Анна (Любов) Іванюк із згромадження сестер катехиток св. Анни склала свої довічні обіти.

Обіт убогості, чистоти і послуху аж до смерті, сестра монахиня засвідчила у присутності Архиєпископа Львівського, Високопреосвященнішого Владики Ігоря (Возьняка) та Головної настоятельки згромадження с. Арсенії Рудик.
Харизмою Згромадження є простота, погідність і взаємна любов, адже "Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому..." (1 Йо. 4, 16). Сестри прагнуть через молитву, жертву та апостолування осягнути християнську досконалість.

Владика Ігор звертаючись до усіх присутніх, а в особливіший спосіб до с. Анни, звернув особливу увагу на те, що вона скористалася пропозицією Бога, котрого пообіцяла любити понад усе й бути йому вірною до кінця свого життя. «Це не ти вибрала такий стан служіння Богові, але Господь покликав тебе до свого служіння. Ти нічого не втрачаєш, коли вірно служитимеш Господу, навіть у переслідуваннях й терпінні! Ти, преподобна сестро, «вибране знаряддя» для Господа, щоб гідно нести ім'я його перед людей! Господь бажає бачити тебе своїм світлом та солоною сіллю на землі!».

Варто пригадати, що згромадження засноване у 1932р., у Бразилії, серед українців діаспори. Засновником є о. Омелян-Йосафат Ананевич, український священик-місіонер, що працював у Бразилії. Співзасновниця Згромадження - с. Франциска-Марія Водоніс.

Спочатку це було Згромадження Сестер Францисканок Третього Чину, а з 1945 р. - Сестер Катехиток св. Анни.

Про напрямок роботи сестер можна уже дізнатися із самої назви Згромадження - катехитки св. Анни. Вони катехизують і готують дітей та старших до сповіді та причастя, навчають у школах, лікарнях, пародіях, шиють священичі ризи та викладають етикет у монаших семінаріях. Їх праця полягає у вихованні дітей та молоді в дусі християнської віри.

Монахині організовують дитячі вертепи, великодні дійства, допомагають священикам в апостоляті, організовуючи церковні товариства, молодіжні організації, братства для старших. Сестри працюють у Марійській дружині та в організації "Українська молодь Христові".
о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської Архиєпархії
Використано матеріали: Довідник. Монастирі Української Греко-Католицької Церкви



www.christusimperat.org


Категория: Украина | Просмотров: 706 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz