Воскресенье, 05.05.2024, 11:43 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Сентябрь » 7 » Свято Народження Пресвятої Діви Марії
19:49
Свято Народження Пресвятої Діви Марії
8 Вересня, Римо-Католицька Церква відзначає свято Народження Пресвятої Діви Марії.

Святе Письмо жодного разу не згадує про народження Марії. Однак традиція говорить, що її батьками були св. Анна і св. Йоаким. Будучи вже в похилому віці, вони, однак, ще не мали дітей. У той час бездітність вважалася карою за гріхи своїх предків. Тому Йоаким та Анна щиро просили Бога про дитину. Господь вислухав їхні прохання і Анна народила дочку Марію. Анна тоді ще не знала, що Марія є непорочно зачатою і не має жодного гріха, щоб пізніше з волі Господа стати Матір’ю Бога.

Невідоме ані місце ані дата народження Марії. Згідно з доступною інформацією Марія народилася між 20 і 16 роком до народження Ісуса Христа.

З апокрифів, що говорять про Марію, потрібно згадати перед усім Протоєвангеліє Якова, Євангеліє Народжння Марії, Арабське Євангеліє про молодість Христа, Євангеліє Псевдо-Матея. Найбільший вплив на традицію зробило Протоєвангеліє Якова. Саме від нього дізнаємося, що батьками Марії були Йоахим та Анна, і що Марія, маючи декілька років, була пожертвувана батьками в святині, де і мешкала.

Перші спогади в літургії про народження Марії походять з VI ст. Свято виникло, правдоподібно, в Сирії, коли після Ефеського Собору в Церкві поширився Марійний культ. Впровадження цього свята приписують Папі Сергію І у 688 році. На Сході ця урочистість існувала набагато раніше, бо проповіді про неї проголошували св. Герман (+732). У Римі цього дня віруючі збиралися біля храму св. Адріана, а потім в урочистій процесії всі з запаленими свічками йшли до Базиліки Матері Божої Більшої.

Дату 8 вересня Церква перейняла зі Сходу. Свято поширювалося в Церкві досить поволі, а причиною було те, що всі інформації про народження Марії походили з апокрифів.

Марія є ланкою, яка поєднала Ісуса з вибраним народом, з усім людством. Її народження стало для світу зірницею спасіння, котре в повноті засяє з народженням Сонця праведності - втіленого Божого Сина. Споглядаючи на Народження Богородиці, ми бачимо звершення багатовікового Божого плану спасіння, у центрі котрого є прихід у людській світ Ісуса Христа.

За матеріалами: Католицький Медіа-Центр , Костянтин Морозов OFM Cap, «Літургійний рік»



http://www.credo-ua.org

Категория: Мир | Просмотров: 734 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz