Среда, 15.05.2024, 15:29 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 8 » Український Католицький Університет готуватиме магістрів з журналістики
07:59
Український Католицький Університет готуватиме магістрів з журналістики
Український Католицький Університет у Львові отримав ліцензію Міністерства Освіти та Науки України на відкриття магістерської програми з журналістики. Про це інформує прес-служба університету.
У прес-релізі читаємо, що ліцензію на відкриття магістерської програми з журналістики (спеціальність «Журналістика», кваліфікація – «магістр журналістики») надано рішенням Державної атестаційної комісії від 24 червня 2010 року.
Тривалість програми складатиме 2 роки (4 семестри) денної форми навчання. Вона матиме експериментальний характер, згідно з яким право вступати на програму отримають випускники бакалаврату з гуманітарних і соціально-економічних напрямів підготовки. На даний час, лише в одному з ВУЗів Західної України існує магістратура, на яку, однак, можуть вступити тільки бакалаври, які здобули освіту за напрямами «Журналістика», «Реклама і зв’язки з громадськістю (за видами діяльності)» і «Видавнича справа та редагування». Таким чином, – повідомляє комюніке з УКУ, – вступ до магістратури обмежено бакалаврам, які навчалися на інших напрямах підготовки. Тому, метою нової магістерської програми з журналістики є запровадити в Західній Україні європейську модель підготовки магістрів-журналістів на основі синтезу журналістського фаху з базовою освітою в гуманітарних і соціально-економічних науках, адже в європейському освітньому просторі існує практика, коли фахівців з журналістики готують на базі уже отриманої вищої освіти в різних галузях.
Навчальний процес забезпечуватимуть викладачі-науковці та журналісти-практики зі Львова, Києва, Харкова, Варшави, Праги, Лондона та Нью-Йорку.
Випускники матимуть змогу не лише здобути практичні знання і навички, потрібні в журналістській професії, але й отримати ширше теоретичне бачення того, чим є медіа в суспільстві, які виклики виникають перед ними у країні в період переходу до повноцінної демократії, чим медіа мають бути в зрілій демократичній державі, на які міжнародні стандарти і зразки варто орієнтуватися в сучасній журналістській практиці. Магістерська програма УКУ ставить собі за мету поглиблювати розуміння української специфіки взаємостосунків між медіа і владою, медіа і економікою, медіа і правом, медіа і суспільством на тлі порівняльного аналізу місця медіа у суспільному житті країн Центральної і Східної Європи.
Навчальний план програми містить блок світоглядних дисциплін, спрямованих на розуміння етичних і моральних принципів обраної професії, місії та відповідальності журналіста в сучасному світі. Наступний блок становлять фахові дисципліни, зорієнтовані на аналіз сучасних процесів в медіа-просторі, покликані допомогти слухачам-магістрам отримати належні знання та вміння зреалізувати себе в політичній, економічній та релігійній журналістиці.
Практична підготовка майбутніх магістрів спрямовуватиметься на підготовку універсального журналіста. Упродовж навчання кожен студент матиме змогу отримати ґрунтовні теоретичні та практичні знання з газетно-журнальної, телерадіо та з Інтернет-журналістики. Відповідно до цього, УКУ розпочав створення власної сучасної навчально-технічної бази.
 Прийом документів на магістерську програму УКУ з журналістики розпочинається у жовтні 2010 р., а на січень 2011 р., після вступних іспитів та урочистої інавгурації, заплановано початок навчання.



Radio Vatikani

Категория: Украина | Просмотров: 601 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz