Среда, 15.05.2024, 17:56 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Июль » 19 » Всеукраїнська проща до Зарваниці
13:26
Всеукраїнська проща до Зарваниці
Року монашого покликання була присвячена цьогорічна Всеукраїнська проща греко-католиків до Марійського відпустового центру Зарваниці, яка відбулася 17-18 липня. В урочистих Богослужіннях там взяли участь понад 80 тисяч прочан з різних теренів України та з інших держав. Почесним гостем був Президент Єпископської Конференції Італії, архиєпископ і митрополит Генуї кардинал Анжело Баньяско, який від імені Святішого Отця Венедикта XVI та католицьких єпископів Італії привітав паломників.

У суботу, 17 липня, Архиєрейську Божественну Літургію очолював Преосвященний владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Після походу зі свічками до монументальної скульптури Матері Божої Зарваницької освячено воду та відбулися, духовний концерт на Співочому полі, Хресна дорога і нічні чування.

У неділю, 18 липня, на чудотворному місці у Зарваниці Архиєрейську Божественну Літургію очолив ординарій Тернопільсько-Зборівської єпархії Пресвященний владика Василій Семенюк.

Глава Української Греко-Католицької Церкви кардинал Любомир Гузар у своєму слові наголосив на важливості Року монашого покликання на подякував духовенству і вірних за спільні молитви. Блаженніший Любомир також висловив вдячність Його Еміненції Анжело Баньяско та всім єпископам Римо-Католицької Церкви Італії за допомогу в духовній опіці українських заробітчан.

Кардинал Анжело Баньяско у своїй проповіді подякував присутнім за свідчення віри і любові Ісуса Христа і до святої Матері Церкви, яка має в особі наступника святого Петра видимий знак і фундамент єдності. «Я вшановую Українську Церкву і її славну історію та молюсь до Пресвятої Діви Марії, щоб ви залишалися вірними цій традиції" – сказав архиєпископ Генуї. Кардинал Баньяско привітав також представників Православної Церкви.

В урочистих Літургіях у Зарваниці співслужив Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Іван Юркович. До Всеукраїнської прощі у Зарваниці долучилися керівники влади Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей.

(для Радіо Ватикану, Костянтин Чавага)


Категория: Украина | Просмотров: 567 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz