Воскресенье, 05.05.2024, 05:19 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Февраль » 2 » Літургійні читання на четвер, 2 лютого
01:48
Літургійні читання на четвер, 2 лютого

Римо-католицький календар

Стрітення Господнє (свято)

Перше читання
Мал 3, 1-4

Читання з Книги пророка Малахії

Так говорить Господь Бог: «Оце я посилаю гінця мого, й він приготує дорогу переді Мною, і Господь, якого ви шукаєте, прийде негайно у храм свій і Ангел союзу, якого ви бажаєте. Ось він іде – говорить Господь сил. Хто витримає день його приходу? І хто встоїться, коли він з’явиться? Та ж він, немов вогонь ливарний, неначе луг шаповалів. Засяде, як той, що топить і очищує срібло. Очистить синів Леві і переллє їх, як золото й срібло, і вони будуть тими, хто приносить Господу жертву справедливо. І тоді Господу буде любий принос Юди та Єрусалиму, як за днів давніх, за років колишніх».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 24(23)

Господь Бог сильний – Він Царем є слави

Підніміть, брами, свої голови, – †
підніміться, вічні брами, *
хай увійде Цар слави.
Хто ж Той Цар слави? †
Це Господь – могутній і сильний, *
Господь, могутній у битві.

Підніміть, брами, свої голови, – †
підніміться, вічні брами, *
хай увійде Цар слави.
Хто ж Той Цар слави? *
Господь сил – Він Цар слави.

Друге читання
Євр 2, 14-18

Читання з Послання до євреїв

А що діти стали спільниками крові й тіла, то й Ісус подібним чином став їхнім спільником, аби своєю смертю знищити того, хто має владу смерті, тобто диявола, і визволити тих, які через страх смерті все життя утримувалися в рабстві. Адже не ангелів Він приймає, але приймає нащадків Авраама. Тому треба було Йому в усьому уподібнитися братам, аби бути милосердним і вірним Первосвящеником у тому, що відноситься до Бога, для ублагання за гріхи людей. Бо в чому сам постраждав, будучи випробуваним, Він може допомогти і тим, хто переносить випробування.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Лк 2, 32

Алілуя, алілуя, алілуя
Світло для об’явлення язичникам
і слава Твого народу Ізраїля!
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 2, 22-40

† Читання святого Євангелія від Луки

Коли, згідно із Законом Мойсея, минули дні їхнього очищення, то принесли Ісуса батьки Його до Єрусалима, щоби поставити перед Господом, як то записано в Господньому Законі: «кожне немовля чоловічої статі, яке є первородним, назветься святим для Господа». І щоб скласти жертву, згідно зі сказаним у Законі Господнім, – дві горлиці або два молодих голуби. В Єрусалимі був один чоловік на ім’я Симеон, людина праведна й побожна, який очікував утіхи Ізраїля, і Святий Дух був на ньому. І було йому обіцяно Духом Святим, що він не побачить смерті, доки не побачить Христа Господнього. І він прийшов до храму, спонукуваний Духом. Коли батьки внесли Немовля Ісуса, щоби зробити з Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, віддав хвалу Богові та й сказав: «Нині відпускаєш свого раба, Владико, згідно зі своїм словом, у мирі, бо мої очі побачили Твоє спасіння, яке Ти приготовив перед обличчям усіх народів: Світло для об’явлення язичникам і славу Твого народу – Ізраїля!» І Його батько та Мати дивувалися тим, що говорилося про Нього. А Симеон поблагословив їх і сказав Марії, Його Матері: «Ось, Цей поставлений на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі, Він буде знаком протиріччя; і тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрилися думки багатьох сердець!» І була тут Анна – пророчиця, дочка Фануїла з роду Асира; вона дожила до глибокої старості, а з чоловіком прожила сім років від дівоцтва свого; вдова вісімдесяти чотирьох років, яка не відходила від храму, служачи вдень і вночі постом та молитвами. Прийшовши в той час, вона прославляла Господа і говорила про Нього всім, хто чекав на відкуплення Єрусалима. А як виконали все за Законом Господнім, вони повернулися до Галілеї, до свого міста Назарета. Дитина ж росла й міцніла, сповнюючись мудрості, й благодать Божа була на Ній.

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

Прп. Євтимія Великого

Ап. – Як. 56 зач.; 4,7-5,9.

7. Коріться, отже, Богові, противтеся дияволові, і він утече від вас. 8. Наблизьтеся до Бога, і він наблизиться до вас. Очистьте руки, грішники! Освятіть серця, двоєдушники! 9. Гляньте на ваші злидні, сумуйте і плачте! Сміх ваш нехай обернеться у плач, а радість - у смуток! 10. Смиріться перед Господом, і він вас підійме! 11. Не обмовляйте, брати, один одного. Хто обмовляє або судить брата свого, той обмовляє закон і закон судить. Коли ж ти закон судиш, то ти не виконавець, а суддя закону. 12. Один лише законодавець і суддя, який може спасти й погубити. Ти ж хто такий, що судиш ближнього? 13. Нумо тепер ви, що говорите: «Сьогодні або завтра ми підемо в те місто й перебудемо там рік, і будемо там торгувати й гроші заробляти.» 14. Ви, що не відаєте, що буде взавтра! Яке бо життя ваше? Ви - пара, що з'являється на хвильку і зникає по тому. 15. Чому б вам радше не сказати: Коли на те Господня воля, будемо жити, і це чи те робити. 16. Тепер, ви хвалитеся у хвастощах ваших. Усяка така хвальба - погана. 17. Хто, отже, знає добро чинити, а його не чинить, - гріх тому! 1. Нумо тепер, багаті! Плачте, ридайте над злиднями, що вас спіткають. 2. Багатство ваше зігнило, одежу вашу міль поїла. 3. Золото ваше та срібло поіржавіло, а їхня іржа буде проти вас свідчити й поїсть, наче вогонь, ваше тіло. Ви назбирали собі скарбів за останніх днів. 4. Ось затримана вами платня робітникам, що жали ваші ниви, кричить, і голосіння женців дійшло до Господа сил. 5. Ви на землі розкошували та жили у розпусті, наситилися досхочу за дня різанини. 6. Ви засудили праведного й убили: він вам не противиться. 7. Будьте, отже, брати, довготерпеливі, аж до Господнього приходу. Ось хлібороб чекає терпеливо на дорогоцінний плід землі аж до дощів осінних та весняних. 8. Терпіть і ви, скріпіть ваші серця, бо Господній прихід близький. 9. Не скаржтеся один на одного, брати, щоб вас не суджено. Ось суддя стоїть перед дверима.

Єв. – Мр. 52 зач.; 11, 27-33.

27. І прийшли знов у Єрусалим. І коли він ходив у храмі, підійшли до нього первосвященики й книжники та старші 28. й кажуть до нього: "Якою владою чиниш таке? Хто дав тобі владу це робити?" 29. Ісус же відказав їм: "Спитаю я вас одну річ; дайте мені відповідь, то і я скажу вам, якою владою я це чиню. 30. Йоанове хрищення було з неба чи від людей? Відповіжте мені." 31. Вони почали міркувати між собою й говорити: Якщо відповімо: З неба, - то скаже: Чому ж ви не повірили йому? 32. А скажемо: Від людей, - лячно народу, - всі бо вважали Йоана, що він пророк. 33. І відповіли Ісусові: "Не знаємо." Ісус же відказав їм: "То й я вам не скажу, якою владою я це роблю."



http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 840 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz