Воскресенье, 28.04.2024, 00:27 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 21 » Літургійні читання на неділю, 21 серпня
07:14
Літургійні читання на неділю, 21 серпня

Римо-кат.: ХХІ Неділя звичайна

Греко-кат.: Еміліяна, ісп., єп. Кизицького
Неділя 10-та по Зісланні Святого Духа.

Римо-католицький календар

ХХІ Неділя звичайна

Перше читання
Іс 22, 19-23

Читання з Книги пророка Ісаї

Так сказав Господь до урядовця Шевни, старшого у храмі: «Я прожену тебе з твого уряду й вирву тебе з твого місця. І того ж дня покличу слугу Мого Еліякима, сина Хілкії, і надягну на нього твою одіж і поясом твоїм Я його підпережу; Я передам твою владу в його руки, і він буде батьком єрусалимським мешканцям і домові Юди. Я вкладу йому на плечі ключ Давидового дому; як він відчинить, ніхто не зачинить; як він зачинить, ніхто не відчинить. Заб’ю його, немов кілок у твердім місці, і буде він престолом слави домові батька свого».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 138(137)

Господи Боже. Вічна Твоя милість

Я буду дякувати, Господи, *
Тобі з усього серця;
Перед богами Тобі псалми співати. *
Упаду ниць перед Твоїм святим храмом.

І буду дякувати Імені Твоєму *
за Твою милість і Твою правду.
Тоді, як я візвав до Тебе, Ти вислухав мене, *
Ти мене підбадьорив, вливши в мою душу силу.

Бо хоч Господь високо, покірного Він бачить *
і гордого Він пізнає здалека.
Милість Твоя, о Господи, повіки; *
не покидай діла рук Твоїх!

Друге читання
Рим 11, 33-36

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

О, глибино багатства, премудрості й знання Божого! Які незбагненні Його суди і недослідимі Його дороги! Бо хто пізнав розум Господній? Або хто був порадником Йому? Хіба хтось дав Йому щось наперед, щоб воно було повернуто йому назад? Адже все з Нього, через Нього і для Нього! Йому слава навіки. Амінь.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 16,18

Алілуя, алілуя, алілуя
Ти Петро – Скеля,
на цій скелі збудую Мою Церкву,
й пекельні ворота її не подолають.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 16, 13-20

† Читання святого Євангелія від Матея

Прийшовши в околиці Кесарії Филипової, Ісус звернувся до своїх учнів, запитуючи: «За кого люди вважають Сина Людського?» Вони відповіли: «Одні – за Йоана Хрестителя, другі – за Іллю, інші – за Єремію або за одного з пророків». Каже їм Ісус: «А ви Мене за кого вважаєте?» У відповідь Симон-Петро промовив: «Ти є Христос, Син Бога живого!» А Ісус відповів йому і сказав: «Блаженний ти, Симоне, сину Йони, бо не тіло і кров тобі це відкрили, а Мій Отець Небесний. І Я тобі кажу: Ти є Петро (скеля); і на цій скелі Я збудую свою Церкву, і брами аду не переможуть її. Я дам тобі ключі Царства Небесного: і те, що ти зв’яжеш на землі, буде зв’язане на небесах; і те, що ти розв’яжеш на землі, буде розв’язане на небесах». Тоді наказав Ісус своїм учням нікому не казати, що Він – Христос.

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого

Греко-католицький календар:

Еміліяна, ісп., єп. Кизицького
Неділя 10-та по Зісланні Святого Духа.

Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16.

9. Мені бо так здається, що Бог поставив нас, апостолів, останніми, немов призначених на страту; ми бо стали видовищем і світові, й ангелам, і людям. 10. Ми нерозумні Христа ради, ви ж у Христі розумні; ми немічні, ви ж - міцні; ви славні, ми ж без чести. 11. До сього часу ми голодуємо і спраглі і нагі; нас б'ють, і ми скитаємось. 12. Ми трудимося, працюючи власними руками; нас ображають, а ми благословляємо; нас гонять, а ми терпимо; 13. нас ганьблять, а ми з любов'ю відзиваємося; ми мов те сміття світу стали, покидьки всіх аж досі. 14. Не щоб осоромити вас я це пишу, але щоб як дітей моїх улюблених навести на розум. 15. Бо хоч би ви мали тисячі учителів у Христі, та батьків не багато; бо я вас породив через Євангелію в Христі Ісусі. 16. Отож благаю вас: Будьте моїми послідовниками.

Єв. – Мт. 72 зач.; 17, 14-23.

14. Коли ж прийшли до народу, тоді приступив до нього один чоловік і, припавши йому до ніг, 15. каже: «Господи, змилуйся над моїм сином, бо він причинний і тяжко нездужає: часто кидається в огонь, часто й у воду. 16. Я був привів його до твоїх учнів, та вони не могли його зцілити.» 17. «Роде невірний та розбещений», – відповів Ісус, – «доки мені з вами бути? Приведіть мені його сюди!» 18. Ісус погрозив йому, і біс вийшов з хлопця; тож видужав юнак тієї ж миті. 19. Тоді підійшли учні до Ісуса насамоті й спитали: «Чому ми не могли його вигнати?» 20. Ісус сказав їм: «Через вашу малу віру; бо, істинно кажу вам: Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: Перенесися звідси туди – і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого. 21. А щодо цього роду бісів, то його виганяють лише молитвою і постом.» 22. Як вони зібралися в Галилеї, Ісус мовив до них: «Син Чоловічий має бути виданий у руки людям, 23. і вони його уб'ють, але третього дня він воскресне.» І вони тяжко зажурились.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 597 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz