Воскресенье, 05.05.2024, 15:12 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Февраль » 5 » Літургійні читання на неділю, 5 лютого
09:19
Літургійні читання на неділю, 5 лютого

Римо-католицький календар

V Звичайна неділя

Перше читання
Іов 7, 1-4. 6-7

Читання з Книги Іова

Іов промовив: «Чи ж то життя людини на землі не служба? Чи ж не як дні поденника, дні його? Неначе раб, який прагне холодку, немов поденник, який жде заплати, так місяці омани випали мені на долю, і припали мені ночі болю. Коли лягаю, то кажу: "Коли той день настане?” Коли встаю: "Коли вже вечір?” І насичуюсь болями до смерку. Дні мої линуть швидше, ніж човник, і безнадійно пропадають. Згадай же, що життя моє – лиш подув. Очі мої вже не зазнають більше щастя».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 147, 1-2. 3-4. 5-6

Господь зціляє всіх розбитих серцем
Або: Алілуя

Хваліть Господа, адже це добре співати нашому Богу, *
солодко хвалу Йому воздати.
Господь Єрусалим будує, *
розсіяних з Ізраїля збирає.

Він лікує розбитих серцем, *
перев’язує їхні рани.
Він кількість зірок рахує *
і всіх їх по імені називає.

Великий Господь наш, і міць Його велика, *
і мудрості Його меж немає.
Господь підтримує смиренних, *
а грішних аж до землі покоряє.

Друге читання
1 Кор 9, 16-19. 22-23

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Якщо я звіщаю Євангеліє, то немає чим мені хвалитися – це мій обов’язок. І горе мені, коли я не звіщатиму Євангелія. Якщо я це здійснюю добровільно, то маю нагороду; якщо не добровільно, то виконую доручену мені службу. Яка ж моя нагорода? А та, що проповідуючи Євангеліє, я безкорисливо викладатиму Радісну Вістку, щоб не користуватися своїм правом, яке маю з Євангелія. Будучи вільним від усіх, я себе підкорив усім, щоби багатьох придбати. Став я для немічних, як той немічний, щоб немічних здобути. Для всіх я став усім, щоб в усякому разі деяких спасти. Усе це я роблю задля Радісної Звістки, щоб стати її співучасником.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 8, 17

Алілуя, алілуя, алілуя
Христос узяв наші недуги
і поніс хвороби.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 1, 29-39

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус, залишивши синагогу, з Яковом та Йоаном прийшов до дому Симона й Андрія. А Симонова теща лежала в гарячці; тож Йому негайно сказали про неї. Він підійшов і, взявши за руку, підвів її – і гарячка залишила її, і вона почала прислуговувати їм. А як звечоріло, коли вже зайшло сонце, поприносили до Нього всіх хворих і біснуватих. І все місто зібралося перед дверима. Тож Він оздоровив багатьох хворих на різні недуги, і вигнав численних бісів, але бісам не давав говорити, бо знали Його. А вставши вранці, ще вдосвіта, Він вийшов і попрямував у пустинне місце й там молився. І поспішили за Ним Симон і ті, хто з ним, і знайшли Його та й кажуть Йому: «Всі Тебе шукають!» А Він відповів їм: «Ходімо в інші місця, до сусідніх сіл, щоб і там проповідувати, адже на те Я і прийшов». І Він пішов, проповідуючи в їхніх синагогах по всій Галілеї та виганяючи бісів.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Неділя 34-та по Зісланні Святого Духа
Неділя про Митаря і Фарисея
свщмч. Климента, єп. Анкирського та мч. Агафангела

Ап. – 2 Тим. 296 зач.; 3, 10-15.

10. Ти ж слідував моїй науці, моїй поведінці, моїй настанові, вірі, довготерпеливості, любові, постійності, 11. у переслідуваннях, у стражданнях, які були спіткали мене в Антіохії, в Іконії та в Лістрі. Яких то переслідувань не переніс я на собі! А від усіх Господь мене визволив! 12. Та й усі, що побожно хочуть жити у Христі Ісусі, будуть переслідувані. 13. А лихі люди й дурисвіти будуть чим далі, тим до гіршого посуватися, зводячи інших, і самі зведені. 14. Ти ж тримайся того, чого навчився і в чому переконався. Відаєш бо, від кого ти навчився, 15. і вже змалку знаєш Святе Письмо, яке вірою у Христа Ісуса може тобі дати мудрість на спасіння.

Єв. – Лк. 89 зач.; 18, 10-14.

10. "Два чоловіки зайшли в храм помолитись: один був фарисей, а другий - митар. 11. Фарисей, ставши, молився так у собі: Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші люди - грабіжники, неправедні, перелюбці, або як оцей митар. 12. Пощу двічі на тиждень, з усіх моїх прибутків даю десятину. 13. А митар, ставши здалека, не смів і очей звести до неба, тільки бив себе в груди, кажучи: Боже, змилуйся надо мною грішним! 14. Кажу вам: Цей повернувся виправданий до свого дому, а не той; бо кожний, хто виноситься, буде принижений, а хто принижується, - вивищений.”


http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 553 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz