Понедельник, 29.04.2024, 02:33 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Январь » 16 » Літургійні читання на понеділок 16 січня
09:35
Літургійні читання на понеділок 16 січня

Римо-католицький календар

Понеділок ІІ звичайного тижня

Перше читання
1Сам 15, 16-23

Читання з Першої Книги Самуїла

Тими днями Самуїл сказав до Саула: «Годі! Дай мені об’явити тобі, що Господь відкрив мені цієї ночі». Саул сказав: «Говори!» Самуїл же: «Чи ж не правда, що хоч ти й малим собі здавався, однак тепер ти головою над колінами Ізраїля, й Господь домазав тебе царем над Ізраїлем? Господь послав тебе в похід і повелів: „Іди, винищи тих грішників, отих амалекитян, і воюй проти них, аж поки їх цілком не знищиш!” Чому ж ти не послухав Господнього голосу й кинувся на здобич, і зробив зло в очах Господніх?» Саул відповів Самуїлові: «Я послухав Господнього голосу і вирушив у похід, в який Господь мене вислав, і привів амалекитянського царя Агага та винищив амалекитян. Народ же взяв із здобичі овець і худоби, що було найкраще, а що мало бути знищене як прокляте, щоб принести його в жертву Господу, Богові твоєму, в Гілгалі». Самуїл промовив: «Хіба ж Господу так до вподоби всепалення й жертви, як послух Господньому слову? Послух ліпший від жертви, слухняність від баранячого жиру. Бунт – це гріх чарівництва, сваволя – це злочин ідолопоклонства. За те, що ти відкинув Господнє слово, Він тебе відкинув від царства».

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 50(49)

Безвинним серцем покажу спасіння

Я не буду звинувачувати тебе за твої жертви, *
оскільки твої всепалення постійно переді Мною.
Не прийму теляти з твого дому, *
ні козлів із твоєї отари.

Чому ти розповідаєш про Мої постанови, *
чому згадуєш Мій завіт своїми устами?
Ти ж зненавидів повчання *
і повністю Мої слова відкинув.

Ти таке робив, а Я мовчав. І ти вважав, що Я подібний до тебе. *
Я ж докорю тобі й виставлю твої гріхи перед твоїми очима.
Хто приносить жертву подяки, той Мене прославляє: *
і тому, хто крокує непорочним шляхом, Я покажу йому Боже спасіння.

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя
Слово Боже – живе і діяльне,
воно розрізняє думки і наміри серця..
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 2, 18-22

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу учні Йоанові та фарисеї постили. Тож вони приходять і кажуть Ісусу: «Чому учні Йоана та учні фарисеїв постять, а Твої учні не постять?» Ісус сказав їм: «Хіба можуть весільні гості постити, коли з ними молодий? Доки мають із собою молодого, не можуть постити. А прийдуть дні, коли заберуть від них молодого, тоді, в ті дні, й будуть постити. Ніхто не пришиває латки з невибіленого полотна до старого одягу, інакше нове відірветься від старого, і діра стане ще гірша. І ніхто не вливає молодого вина в старі бурдюки, бо інакше вино порве бурдюки – і тоді й вино пропаде, і бурдюки, але молоде вино вливають у нові бурдюки!»

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Прор. Малахії

Ап. – Як. 53 зач.; 2, 14-26.

14. Яка користь, мої брати, коли хтось каже, що має віру, але діл не має? Чи може його спасти віра? 15. Коли брат або сестра будуть нагі й позбавлені засобів щоденного прожитку, 16. і хтонебудь з вас до них скаже: «Йдіть собі з миром, грійтеся та годуйтесь», і не дасть їм потрібного для тіла, то що це допоможе? 17. Так само й віра, коли діл не має, мертва сама в собі. 18. Та хтонебудь скаже: «Ти маєш віру, а я маю діла. Покажи мені твою віру без діл, а я тобі покажу моїми ділами мою віру.» 19. Ти віруєш, що Бог один? - Добре робиш. І біси вірують, та тремтять. 20. Хочеш знати, безглуздий чоловіче, що віра без діл не приносить плоду? 21. Авраам, наш батько, чи не ділами виявився праведним, коли був приніс на жертовник Ісаака, свого сина? 22. Бачиш, що віра співдіяла з його ділами, і його віра удосконалилася ділами. 23. Так здійснилося Писання, яке каже: «Авраам повірив Богові, і це зараховано йому за праведність», і він був названий приятелем Божим. 24. Ви бачите, що чоловік оправдується ділами, не тільки вірою. 25. Так само й Рахав, блудниця, чи ж не ділами оправдалася, прийнявши посланців і випустивши їх іншим шляхом? 26. Як тіло без душі мертве, так само й віра без діл мертва.

Єв. – Мр. 48 зач.; 10, 46-52.

46. І приходять вони в Єрихон. Коли ж він з учнями своїми і з силою народу виходив з Єрихону, син Тимея, Вартимей, сліпий жебрак, сидів край дороги. 47. Довідавшися, що то Ісус з Назарету, закричав він і промовив: "Сину Давидів, Ісусе, змилуйся надо мною!" 48. Багато сварили його, щоб мовчав, та він кричав ще більше: "Сину Давидів, змилуйся надо мною!" 49. Ісус же спинивсь і каже: "Прикличте його!" Кличуть, отже, сліпого й говорять до нього: "Бадьорся! Устань лишень, кличе тебе." 50. Він же, скинувши свою верхню одежу, скочив і підійшов до Ісуса. 51. Ісус, до нього звернувшись, каже: "Що ти хочеш, щоб я зробив тобі?" А сліпий йому: "Учителю мій, - щоб я бачив!" 52. Сказав Ісус до нього: "Іди, віра твоя спасла тебе." І негайно прозрів той та й пішов дорогою за ним.



http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 555 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz